Кметът Портних изнесе слово по време на скандалната сесия на

...
Кметът Портних изнесе слово по време на скандалната сесия на
Коментари Харесай

На живо Портних: Ако има човек, чувствителен към презастрояването във Варна, това съм аз. Не аз продадох Алея Първа на ТИМ. Спомнете си как левът девалвираше за минути

Кметът Портних изнесе слово по време на скандалната сесия на общинския съвет във Варна, обвързвана с разпределение на 118 общински парцела.

Сесията е затворена за публицисти и жители поради ковид.

На фона на продължаващи протести сдружение с нестопанска цел, записано на 8 юли т.г. е поискало да му бъдат предоставени безплатно 50 дка общински парцел във Варненския кв. галата. Това излиза наяве от текст на писмо, изпратено от кмета на града Иван Портних до ръководителя на Общинския съвет Тодор Балабанов.

Портних изнесе тирада в залата и съобщи:

" Конкретно тази зона би трябвало да бъде стопанисвана от позиция на екопарк. Ще имаме Аспарухов парк, който е втората Морска градина и би трябвало да намерим решение за тази зона на Галата, която да няма строителство и хората да вървят на пикник. Хвърляме бомби от нищото.

Аз не съм внасял предложение.

Написал съм писмо, че е влезнало предложение от съдружие, с цел да се разисква тематиката.

Имаме още няколко такива тематики Джанавара. Огромни територии в същия регион. 

Но би трябвало и да се измисли подръжката. Подчертавам това са зелени паркови територии. "





" Тъжно е, че доживяхме Гуцанов да оглавява митинга и да вика мафията вън. Това за мен е парадоксално. Не знам каква дума да употребя. Колеги от други сили пробват да покажат активност. Някои са в комплицирана обстановка. Една част от тематиките и мненията ще ги прескоча, тъй като те са част от друга интензивност.  Необяснимо е обаче. Тъжно е по-скоро. Много младежи има. Това значи, че всички дружно имаме да вършим, с цел да отговорим на упованията им. Стигаме до една обстановка, в която справедливите им претенции са яхвани от провалени политици и партии, което не дава отговор на упованията им. Аз мисля, че тези младежи би трябвало да знаят предисторията. Имаме сътрудници в тази зала, които четат заявления. Опитват да вършат внушения. Всъщност виждаме друго. Тези хора дължат пояснения на свои водачи в предни години. Тези младежи няма по какъв начин да помнят това, което се е случило.

Хубаво е това, което демонстрираха като информация за едни години, в които левът девалвираше за минути. За стотинки са продавани активи с представители в тази зала които през днешния ден прокарват внушения и манипулират хората, които ни гледат. Хората не могат да видят същината на тематиките. Не стига, че сте продали за жълти стотинки, ами поставяте един ред въпроси. По тематиката с презастрояването. 

Ако има човек сензитивен по тематиката съм аз. И ще ви го обясня. Ще ми би трябвало време.

Едно ревю ще направя пред обществеността. Специфична е тематиката. Напрактика. по кое време и по какъв начин се е случило това което никне като здания. Къде е виновността на тази администрация. Спрели сме разработки на вашите специалисти на ПУП-ове.

Те да ви обяснят за какво по този начин става.

Те знаят. Когато сме подложени на тежък напън на собственице, каузи водят, вие се пробвате да всявате внушавате и протестирате пред здания, пред които стоят подписи на ваши специалисти.

И аз като човек не го одобрявам. Изключително несъгласен с доста практики, с доста неща.

Замислете се за Златни пясъци, който доста от вас помнят. Преди да бъде приватизиран за жълти стотинки да не споделям. Преди са се трансформира то дори не е жилищен квартал. Вие ходите защитавате природата и зеленината. А ето го нагледния образец, който всеки вижда. Златни пясъци е презастроен и не ми казвайте, че нямате отношение. Тава би трябвало да го чуят и младите. 

Спомняте ли си бариерите на Златни пясъци? Те до комплекса не допускаха. Къде е този двоен стандарт в логичност и морал? Истински натежава.

Не излиза наяве кой продал Алея Първа на ТИМ. А вие години наред трупате актив, скачайки на това. Как да го разбирам. Младите би трябвало да го знаят. Мога 3 часа да ви приказвам. Вашият локален водач е притежател на компанията, продала Лазурен бряг, тези активи, които хората знаят като Алея първа, на ТИМ. 

Аналогична ви е позицията за Морската градина и придвижването. Това приспособяване могат да го вършат хора, които нямат такава предистория. Когато приказваме за приватизация в последна сметка имаме бюджет признат с стратегия за ръководство. Вие апелирате към работа, аз също.

Вашата работа се свежда да хвърлите една две бомби преди сесията и с това сте си изпълнили задачата. В един интервал, в който сме изправени пред изключителни провокации, свързани с ковид, тези сложни интервали, които успяхме да преодолеем ", сподели Портних. 

" Не мога да се съглася, когато има чисто манипулативни заявления, които се пробват да внушат, само че не могат да обяснят предисторията.

С сътрудниците ще продължим с детайлни информации.

Дължите го на хората в групата за Морската градина ", уточни Портних.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР