Кметът по закон има възможност да забрани протести в пандемична

...
Кметът по закон има възможност да забрани протести в пандемична
Коментари Харесай

Кметът на София: Детските градини няма да се затварят, само 2% са карантинирани

Кметът по закон има опция да забрани митинги в пандемична конюнктура, само че считам, че всеки би трябвало да има опция да изрази своето мнение, каза  кметът на София Йорданка Фандъкова. Забрана за митинг не значи, че хората няма да излязат, а че полицията би трябвало да ги разпръсне, посочи тя.

Полицията не е желала да приключи митинга, при мен нямаше такова офоициално искане, сподели Фандъкова. Според нея възбраната може да докара до нови ескалации.
Масови инспекции за съблюдаване на противоепидемичните ограничения в София
Засилват се инспекциите и контролът за съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения на територията на Столична община. Проверките ще о...
Прочети повече
В понеделник софийският щаб ще реши дали да има нови ограничения, към момента лечебните заведения в София имат опция да приема пациенти, под 70% са заетите интензивни кревати, сподели Фандъкова.

В градския превоз ограниченията се съблюдават, от началото на годината са направени 1500 инспекции, заяви тя. Надявам се хората да бъдат дисциплинирани, сподели Фандъкова. С министъра на опазването на здравето Асена Сербезова обсъдихме коронавирус зоните, в две от тях ще има 24-часови наряди. Тя се надява да не се затварят детските градини, там единствено 2 % са карантинирани.

Фандъкова не пожела да разяснява изказванието на кмета на Стара Живко Тодоров, че се усеща напън върху локалната власт.

Според нея приходите от градския превоз са намалели със 70% по време на пандемията. Навсякъде по света по време на пандемия държавните управления подкрепят градския превоз. Ние не слагаме ултиматуми, ние желаеме разговор, сподели Фандъкова. Спирането на градския превоз не е желателно, само че в случай че страната не помогне, верероятно ще има разреждане на трафика, сподели тя.
Потвърдено: Мерки съгласно заетите интензивни кревати, решенията ще се взимат на районно равнище
Ключови решения по време на днешното онлайн съвещание на Министерския съвет. Кабинетът заседава неприсъствено поради наложената изолаци...
Прочети повече
Очаквам през март да стартира строителството на трите нови сектора на метрото, сподели Фандъкова.

С тези цени на газа най-малко 100 млн. лева ще са повече разноските на " Топлофикация ", заяви столичният кмет. Ако страната ни възвърне най-малко 2% от приходите, които й даваме, тогава няма да желаеме финансова помощ, сподели още Фандъкова. 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР