Кметът Николай Мелемов обяви бедствено положение на територията на цялата

...
Кметът Николай Мелемов обяви бедствено положение на територията на цялата
Коментари Харесай

Община Смолян обяви бедствено положение

Кметът Николай Мелемов разгласи бедствено състояние на територията на цялата Смолянска община.

Причината са изобилните превалявания на територията, които доведоха до преливане на дерета и водостоци. Залети са улици и е е належащо провеждане  на избавителни и неотложни аварийно-възстановителни работи в общината.

Река Черна е преляла и наводнила постройката на пожарната, парцели на КАТ-Смолян, публични здания, хранилища, частни парцели.

Проливните превалявания активизираха две свлачища, които към този момент са разчистени. На сериозните сектори на обходния път за Мадан ще дежурят екипи с техника, с цел да се реагира при положение на ново активизиране на свлачищни процеси.

Селата Киселчово и Кремене са без ток след повреда, провокирана от паднало върху електропровод дърво, съобщи Дарик.

В Чепеларе ситуацията също е усложнена заради проливните дъждове и сега се активизират доброволци и техника, като се построяват насипи по поречието на река Чая. В региона на Пожарната в града тя е излязла от коритото си и е заляла основния път Смолян-Асеновград, заяви кметът на общината Славка Чакърова. Тя приканва водачите да бъдат доста деликатни при прекосяване през града. Пълнят се чували с пясък, като техника на компании карат инертни материали и се вършат насипи на сериозните места. „ По поречието на реката има много гатери и дървен материал, сега се отстраняват трупите и дървата за огрев и се прави всичко допустимо да се овладее обстановката “, разяснява Славка Чакърова.

Проблеми с изнесени пътища и разлив на реки има и на територията на община Рудозем. В момента е лимитирано придвижването в едното платно и по пътя Рудозем-Смилян, поради проваляне.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР