Кметът на Забърдо Валентин Черпоков подготвя голям курбан на главния

...
Кметът на Забърдо Валентин Черпоков подготвя голям курбан на главния
Коментари Харесай

Очакват президента на национален курбан против жертви по път...

Кметът на Забърдо Валентин Черпоков приготвя огромен курбан на основния път Смолян – Пловдив срещу произшествия по пътищата. На събитието, което ще се организира на 30 декември, се чака да дойде президентът Румен Радев, заяви кметът на Забърдо Валентин Черпоков. 

Селският властник провежда курбана за 16-та поредна година. Освен храната, на всички преминаващи по основния път ще се раздават и фланели и шапки със признака на мира. Гълъбът на мира бе изработен от 250 военни каски по концепция на Черпоков и беше подложен пред входа на Забърдо по Гергьовден тази година. На облеклата, които ще се раздават, признакът е комбиниран с апел: Мир по пътищата на България!

Събитието се чака да бъде благословено от Негово преосвещенство Пловдивският митрополит Николай.  Поканени са и всички политици, кметове и шефове на институции от двете области Смолян и Пловдив.

Пътят от Смолян до Асеновград от десетилетия се слави като Пътят на гибелта, защото е единственият към района, пренатоварен е, а в региона превоза е единствено на колела. 

Днес на разклона на основния път за Забърдо беше инсталирана внушителна рекламна табела на селото с всички атракции и последната – Гълъба на мира.

„ Искам да се помолим дружно за по-малко жертви по пътищата през новата 2023 година. Фланелите и шапките са направени в Истанбул, благодарение на Бат Сали от Асеновград, изселил се в Истанбул, Турция. Надявам се апела да доближи до повече хора и повече политици да го поддържат ", сподели Черпоков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР