Кметът на Враца Калин Каменов излезе с призив заради усложнената

...
Кметът на Враца Калин Каменов излезе с призив заради усложнената
Коментари Харесай

Калин Каменов: Ситуацията в община Враца е тежка, цялата налична техника работи

Кметът на Враца Калин Каменов излезе с апел поради усложнената зимна конюнктура в общината. 
Ето какво написа той в персоналния си профил във фейсбук:
" Ситуацията в община Враца е тежка! 
През последните часове ни връхлетяха изобилен снеговалеж и мощен северен вятър. В резултат на това бяха счупени и съборени стотици дървета и клони, всички села останаха без електричество, а тук-там бе спряна и водата. Заради мощните снегонавявания бяха прекратени транспортните връзки до няколко обитаеми места, а през целия ден се борихме да вадим от преспите бедстващи коли и жители. Вярно е, че всеки заплаща налози и чака от екипите по снегопочистване да ловят снега във въздуха, само че уви, не се получава тъкмо по този начин.
Знам, че всеки един от вас е в правото си да бъде ядосан, че улицата, по която се движи, не е идеално почистена или пък е непроходима. Истината обаче е, че против природата не всеки път можем да се борим, даже и да влагаме всичките си вероятни сили.
През последните 24 часа работеше цялата налична техника и все пак, резултат съвсем не се виждаше. Аз самият бях в една от машините през целия ден и мога да ви уверя, че 30 минути след почистването на улицата, тя изглеждаше по този начин, като че ли от там не е минавал снегорин. Затова приканвам всеки един от вас за малко повече схващане и самообладание.
Искам да благодаря на всички, които през последното денонощие са на терен и работят неуморно, без никаква отмора. И сега продължаваме да се борим с сложната конюнктура. В разчистването на града са включени доста хора - екипи на БКС, общински чиновници, гражданска отбрана, военнослужещи, служители на реда, жители, компании и арендатори. Въпреки това ситуацията към момента е комплицирана. Не инцидентно обявихме и отчасти бедствено състояние. Това е и повода днешният ден да бъде неучебен. Призовавам всички образователни заведения да активизират своите екипи и да се включат в почистването на регионите към яслите, детските градини и учебните заведения. В доста от тях към момента е рисково да се минава и заради тази причина преценихме, че животът, здравето и сигурността на децата са преди всичко и е по-добре те да си останат у дома.
Всички чиновници на администрацията и звената към общината през днешния ден също ще се включат в почистването на тротоарите в града.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР