Кметът на Войводиново: Безсилен съм пред ромите, много са проблемни

...
Кметът на Войводиново: Безсилен съм пред ромите, много са проблемни
Коментари Харесай

Кметът на Войводиново: Безсилен съм пред ромите, много са проблемни

Кметът на Войводиново: Безсилен съм пред ромите, доста са проблематични Местната власт е безсилна да се оправи проблемите на ромското население. Това стана ясно от думите на кмета на пловдивското село Войводиново Димитър Тосев. Той удостовери, че в селото на повърхност от 1 декар и 800 метра живеят 200 души. Те живеят в противозаконни постройки, а водата и токът се крадат. И довечера, в този час, жителите на селото се събират на кротичък митинг с искане за изселване на ромите.
 
Кметът на село Войводиново Димитър Тосев призна, че от 2015 година не може да се оправи с противозаконните постройки на възходящото ромско население: „ Не съм съумял, тъй като би трябвало да се издадат тези разрешителни за срутване, които в този момент се издават малко по-късно. Ако можете, питайте в ромската махала, че откогато съм кмет съм приканвал всичките тези хора да си обезпечат естествен обичай, да стартират да си харчат парите вярно ”.
 
Попитан дали го е боязън от реакцията на ромите, кметът сподели: „ Въобще не ме е боязън, за какво да ме е боязън? Аз в тази ситуация пазя освен моята позиция като човек, а и позицията на цялото село и освен за селото приказваме. Няма от какво да ме е боязън ”.
 
Ако не се беше случил този жесток побой, който е катализатор на въпросните разрешителни, лист хартия дали се издава четири години:? На този въпрос Тасев отговори: „ Това, което трябваше, съм го приключил. И постоянно съм бил за събарянето на тези къщи и даването на опция на всичките тези фамилии да си намерят място. Само че, тези фамилии се реалокираха на адресни регистрации на хора от селото, с цел да могат да получават помощите и по едно и също време с това си живеят там на същото място ”.
 
Според Тосев казусът не е локален, а народен: „ Сега се е случило тук, на следващия ден ще се случи на друго място. Има села като село Динка в Пловдивско. Ромското население там е над 1000 индивида, всичките си имат къщи и дворове, ток, съд за битови боклуци. Аз съм безпомощен пред това ромско население, на което отивам и споделям почистете си това, което сте замърсили. Но те са доста проблематични ”.-->
 
Никой не може да каже какъв брой са ромите в селото, както и какъв брой души живеят под един противозаконен покрив.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР