Кметът на Войнягово Тодор Танковски, който вчера бе арестуван с

...
Кметът на Войнягово Тодор Танковски, който вчера бе арестуван с
Коментари Харесай

Свобода за кмета на Войнягово, който бе заловен с подкуп

Кметът на Войнягово Тодор Танковски, който през вчерашния ден бе задържан с рушвет, доскоро бе освободен от ареста в Карлово с по-лека мярка. От карловската прокуратура отхвърлиха да дадат каквито да е детайлности, което е учудващо поради обстоятелството, че дадоха изказване за ареста, само че не и за освобождението на кмета.

Припомняме, че Районна прокуратура Карлово излезе с изказване, че е образувала досъдебно произвеждане за поискана от Танковски сума в размер на 150 лв.. Кметът е заречен да спомогне на разположение, което е разследвано за друго закононарушение. Танковски е заречен да бъде осуетено по отношение на нарушителя наказателно гонене – за противозаконен рандеман на инертни материали от коритото на река Стряма, в землището на Войнягово.

Само преди десетина дни чиновници на Инспектората в Карлово заловиха апаш на инертни материали край Войнягово и го предадоха на полицията. По информация на БЛИЦ точно за този случай става въпрос.

Юристи разясниха пред медията ни, че евентуално кметът ще отнесе административна санкция. Той няма по какъв начин да бъде отхвърлен от служба, защото по смисъла на закона осъщественото от него не е тежко закононарушение.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР