Кметът на Виена Михаел Лудвиг обяви пакет от мерки за

...
Кметът на Виена Михаел Лудвиг обяви пакет от мерки за
Коментари Харесай

Виена ще компенсира домакинствата с 124 млн. евро заради скъпия ток

Кметът на Виена Михаел Лудвиг разгласи пакет от ограничения за подкрепяне на жителите на стойност 124,3 милиона евро , оповестиха от общината в австрийската столица. Този ход бе подхванат, откакто финансовата тежест за виенските семейства се усили поради покачващите се цени на силата в Австрия.

Пакетът се състои от три съставния елемент: 50 милиона евро еднократна сума за обществено слаби и жители с ниски приходи, 26 милиона евро енергийна поддръжка и дотации за създаване на устойчива сила в нови здания и за саниране на здания на стойност 48,3 милиона евро .

Еднократна сума от 200 евро за покриване на енергийни разноски ще получат 262 000 жители . Помощта ще бъде изплатена през второто тримесечие на 2022 година без подаване на заявление. Енергийната поддръжка се отнася за жители, които са изключително наранени от енергийна беднотия или имат неплатени отговорности към енергийните сдружения. Тази поддръжка ще бъде разширена и ще се отнася и за междинната класа, която към този момент също е наранена от повишението на цените. По настоящи данни става дума за към 200 000 семейства. Третата позиция от пакета включва термично саниране на остарели здания, създаване на енергийно ефикасни здания и екологично устойчиви съоръжения като фотоволтаични системи и зелени електроцентрали.

За междинното виенско домакинство нарастването на цените на силата може да доближи към 500 евро годишно . Цените на тока и газа доближиха астрономически стойности. Австрийският показател на цените на газа се е нараснал повече от пет пъти през предходната година, а по-нататъшното развиване на цените е непредвидимо заради войната в Украйна. С този пакет от ограничения ние реагираме бързо, обществено и тъкмо там, където би трябвало, сподели Лудвиг.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР