Кметът на Виена Михаел Лудвиг е заявил, че поставеният колан

...
Кметът на Виена Михаел Лудвиг е заявил, че поставеният колан
Коментари Харесай

Кметът на Виена разясни, че ликвидираният терорист е поставил....

Кметът на Виена Михаел Лудвиг е декларирал, че поставеният колан с експлозиви на нападателя, погубен от полицията, е подправен, оповестява Kronen Zeitung.

Преди това се разглеждаше версия, че един от нападателите се е самовзривил с експлозиви, прикрепени към шахидския му пояс, само че управляващите не потвърдиха тази информация и обявиха, че нападателят е прострелян.

Междувременно Американската компания SITE Intelligence Group, която се занимава с мониторинг на осведомителната активност на екстремистите, е съобщила, че.

Няколко души са станали жертви на нападението във Виена и най-малко един нарушител към момента се намира в бягство и се търси, споделил е австрийският вътрешен министър Карл Нехамер. По-рано полицията съобщаваше за един смъртен случай, до момента в който медиите съобщаваха, че броят на починалите е минимум седем души, измежду които и чиновник на полицията.

Австрийският канцлер Себастиан Курц не изключва нарушителите, които са разкрили стрелбата във Виена, да се управляват от антисемитски претекстове. Той съобщи това в ефира на телевизионния канал ORF. Курц е добавил, че терористите са доста добре въоръжени и професионално подготвени. Те също по този начин са въоръжени с автоматизирани оръжия.

Австрийската полиция съобщи публично, че нападенията са проведени от няколко въоръжени мъже в шест разнообразни елементи на града. Първите изстрели са били в 20:00 локално време (21:00 българско време) в синагогата на Зайтенщетенгасе в центъра на Виена.

Мишена на терористите, с изключение на синагогата, са станали еврейски културен център и два ресторанта. Малко по-късно се появи информация за взети заложници в ресторант, само че към момента няма публично конкретизиране от управляващите.

Към момента няма данни за потърпевши български жители.

Посолството ни е по отношение на локалните управляващи, оповестяват от външното ни министерство.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР