Кметът на Видин Огнян Ценков се срещна с министъра на

...
Кметът на Видин Огнян Ценков се срещна с министъра на
Коментари Харесай

Кметът на Видин се срещна с министър Красимир Вълчев

Кметът на Видин Огнян Ценков се срещна с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Той бе съпроводен от народния представител Владимир Тошев, регионалния шеф на Видин Албена Георгиева и началника на Регионалното ръководство на образованието Веселка Асенова.
Огнян Ценков изрече удовлетворението си, че министър Вълчев е негов посетител в празничния ден, когато учебните заведения изпращат своите зрелостници. По време на диалозите той посочи неоценимата помощ от страна на държавното управление за възстановяване на просветителната инфраструктура в община Видин и за превръщането на образователните заведения в по-добро място за образование и за работа на учителските колективи. Ценков означи, че през 2017 година общината е получила 225 000 лева по Националната стратегия за оптимизация на учебната мрежа и 350 000 лева за образователно съоръжение на Профилираната природо-математическа гимназия „ Екзарх Антим I “; държавното управление е отпуснало целева дотация в размер на 1 милион лева за строително-монтажни работи на постройката на Гимназията с преподаване на непознати езици „ Йордан Радичков “; по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ са обезпечени към 17 милиона лева за възстановяване и модернизиране на просветителната инфраструктура на две учебни заведения - СУ „ Цар Симеон Велики “ и ППМГ „ Екзарх Антим I “ и други Кметът съобщи, че най-големият триумф и реализирането на дългогодишната фантазия на видинчани е откриването на висше образователно заведение. През 2017 година в град Видин отваря порти филиалът на Русенския университет „ Ангел Кънчев “ и това е резултат от взаимната работа на локалната, държавната власт, на академичното управление, бизнеса и гражданското общество.
По време на срещата Огнян Ценков показа с министъра нуждата от обезпечаване на средства за създаване на физкултурни салони в две видински учебни заведения – гимназията с преподаване на непознати езици „ Йордан Радичков “ и ОУ „ Иван Вазов “. Красимир Вълчев изрази подготвеност да обединят старания за тази цел и пое ангажимент да спомага.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР