Кметът на Видин Огнян Ценков посрещна Н. Пр.Темиртай Избастин в

...
Кметът на Видин Огнян Ценков посрещна Н. Пр.Темиртай Избастин в
Коментари Харесай

Видин с нови възможности за сътрудничество с Казахстан

Кметът на Видин Огнян Ценков посрещна Н. Пр.Темиртай Избастин в кабинета си и в символ на почитание към високия посетител му подари картина, изобразяваща признака на Видин  – средновековната  цитадела „ Баба Вида “.
Посланикът на Република Казахстан у нас изрази удовлетворението си от обстоятелството, че за следващ път посещава старопрестолния Видин и постоянно е бил признат извънредно задушевно.
Целта на срещата сред видинския кмет и дипломата бе да се обсъдят опциите за двустранно съдействие в региона на стопанската система, културата и туризма. Конкретна тематика на диалозите беше слагането на територията на Руското военно гробище в града на възпоменателна плоча с името на Кайыржан Есенгеьлдин – жител на Казахстан, взел участие и умрял в боевете край град Кула през месец октомври 1944 година
 Във връзка с това е изпратено писмо до Община Видин от околните на починалия, както и от страна на посолството на Казахстан. В отговор на молбата Общината е взела решение и е несъмнено място за слагане на паметния знак.
След срещата при кмета Негово Превъзходителство направи подаяние от книги на Регионална библиотека „ Михалаки Георгиев “. Посланикът е създател на една от тях, която се назовава „ Казахстан “. В книгата са показани културно-историческите и естествени забележителности на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР