Кметът на Вършец инж. Иван Лазаров излезе с поздрав по

...
Кметът на Вършец инж. Иван Лазаров излезе с поздрав по
Коментари Харесай

Кметът на Вършец излезе с поздрав по случай 6 септември

Кметът на Вършец инж. Иван Лазаров излезе с привет по случай 6 септември. 
Ето цялостния текст без редакторска интервенция: 

Уважаеми поданици на община Вършец,
Отново е 6-и септември, още веднъж си спомняме за оня толкоз значим исторически миг, когато майка България и Източна Румелия съединяват земите си. Акт логически и само обективен в историята на нашия народ. Защото земите, наречени Източна Румелия след Берлинския конгрес, са български – в тях живее българско население, звучи българска тирада, пази се паметта на българското минало.
Ето за какво Съединението на Княжество България с Източна Румелия е продължение на Освобождението и на делото на всички, починали за независимото развиване на нашата Родина.
Затова и го честваме като народен празник – какво по-важно от това един народ да бъде свободен и единен, с цел да може да разгърне капацитета си и да гради сегашното и бъдещето си.
Съединението е още по-важно с това, че е един национален акт; едно дело произтекло от народа, а по-късно предпазено от народа по време на Сръбско-българската война.
На нас, днешното настояще и бъдеще на България, не ни остава нищо друго с изключение на да помним и да бъдем виновни към Родината – с мислите и делата си. Да обичаме родното, да градим, да работим за общността си.
Честито Съединение! Да живее България!
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР