Кметът на Вършец инж. Иван Лазаров излезе с поздрав по

...
Кметът на Вършец инж. Иван Лазаров излезе с поздрав по
Коментари Харесай

Инж. Иван Лазаров: Да бъдем толкова единни, колкото са били дедите ни

Кметът на Вършец инж. Иван Лазаров излезе с привет във връзка 113 години от оповестяването на независимостта на страната ни.

Ето и целия текст на обявата.
"Уважаеми жители и посетители на община Вършец,
Поздравявам Ви с Деня на независимостта на България – 22 септември!
Обявяването на Независимостта през 1908 година поставя същинското начало на модерната ни държавност и увенчава с триумф напъните на генерации родолюбци. България още веднъж става царство и заема заслуженото си място измежду европейските страни. Защото след Освобождението, до 1908-ма, страната ни е с лимитирани благоприятни условия в стопански и интернационален проект. Затова е толкоз значим за нас този празник, извоюван без непозната помощ, само че с помощта на повишеното и справедливо самочувствието на българите и блестящата роля на българската дипломация.
В ден като днешния, ние сме длъжни да помним най-много това – стремежът на българите да пишат сами своята история, да градят сами своето бъдеще.
На 22 септември, преди 113 години, при извънредно тържествена конюнктура в историческата черква "Св. Четиридесет мъченици " на старопрестолния Царевец е оповестена Независимостта на България!
Като човек, който обича родината си, искам от все сърце да бъдем толкоз единни, колкото са били предците ни, да имаме тяхната мъдрост и предвидливост, с цел да издигаме всеки ден престижа на България и да даваме принос си в европейската модерна история. Мъдрите уроци на предишното да ни бъдат най-вярната пътека към бъдещето!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР