Кметът на варненския район Одесос“ обжалва решението на ОИК-Варна за

...
Кметът на варненския район Одесос“ обжалва решението на ОИК-Варна за
Коментари Харесай

Кметът на варненския район Одесос“ отново обжалва прекратяването на правомощията му

Кметът на варненския регион „ Одесос “ апелира решението на ОИК-Варна за предварително преустановяване на пълномощията му. Делото е формирано в Административния съд в града.

С жалбата се желае анулация на решението на Общинската изборна комисия, което анулира избора му за областен кмет, както и прекъсване на предварителното осъществяване.

В жалбата се твърди, че сигналът, по който е постановено решението на ОИК-Варна, не изхожда от действително съществуващо физическо лице, нито е постъпил в деловодната система на комисията по открития от ЦИК ред.

В желае се показва още, че незабавно след полагане на клетва като областен кмет, жалбоподателят “реално е прекратил осъществяването на всякаква комерсиална активност, в това число е упълномощил правене на оценка на комерсиалното дружество “, а също - че, “през процесния интервал не е получавал приходи като Едноличен търговец, а само като мажоритарно определен кмет на регион и при предварителното преустановяване на мандата ще остане без приходи, заради неналичието на редом трудово правно отношение ”.

Иска се прекъсване на предварителното осъществяване на процесното решение, като се обосновава с това, че то визира по неприемлив метод конституционно обезпеченото за всеки български жител право на труд и би уронило престижа на Цветнен Цветков.

Текст: Светлана Ганчева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР