Кметът на Варна Иван Портних заяви, че цената на билета

...
Кметът на Варна Иван Портних заяви, че цената на билета
Коментари Харесай

Кметът на Варна: Цената на билета за градския транспорт остава 1 лв. с карта

Кметът на Варна Иван Портних съобщи, че цената на билета за пътешестване в градския превоз остава 1 лев с карта, оповестиха от общината.

„ Цената за пътешестване в общинския градски превоз във Варна остава 1 лев с карта. Ще упорствам пред Общинския съвет и в бюджета за 2023 година тя да бъде непокътната, по този начин, както бе непроменена най-малко от девет години ", това съобщи през днешния ден кметът на Варна Иван Портних на брифинг по тематика, касаеща цената на транспортните документи в рейсовете.

„ Днес в непрекъснатата комисия по „ Транспорт ” е импортирано предложение от Оперативна програма ТАСРУД за увеличение на цената единствено на хартиения билет - от 1,60 на 2 лева, който последователно би трябвало да отпадне. Решението би трябвало да бъде утвърдено и на сесия на Общинския съвет, след което ще влезе в действие ”, разяснява още той.

„ Новото предложение има за цел да подтиква използването на карти, които се зареждат. От 10 закупени пътувания на цената на 1 лева в картата, жителят получава и 1 лева бонус ”, съобщи кметът.

Той напомни, че всички пенсионери, възпитаници, хора в неравностойно състояние и студенти употребяват преференциални цени на картите за пътешестване. А използването на хартиения билет би трябвало последователно да отпадне и да остане алтернатива единствено за инцидентни пътувания.

По думите му, макар фрапантното нарастване на цените на горивата, на електричеството и на заплатите на работещите в градския превоз, загубите се покриват от бюджета на общината и цената на пътуването остава непроменена. 

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР