Кметът на Варна Иван Портних връчи почетен знак с лента

...
Кметът на Варна Иван Портних връчи почетен знак с лента
Коментари Харесай

Кметът Портних награди председателя на асоциация „Да съхраним жената“

Кметът на Варна Иван Портних връчи почетен знак с лента на Йорданка Ненчева, ръководител на асоциация „ Да съхраним дамата “ по случай 25-та годишнина от основаването на организацията.

Отличието бе връчено на празнична гала по случай юбилея и в наличието на доста бизнес дами, представители на сдружения и камари.

25 години са възрастта на младостта, тъй че съм сигурен, че ни предстоят още доста прелестни планове дружно “, съобщи той. Кметът поздрави екипа за цялостната активност през годините.

„ Историята и делото на нашата Асоциация написахме дружно. Всички тук имат своя персонален принос за просперитета на обществените дела във Варна. Затова това отличие ще стои в Асоциацията, тъй като то е плод на многогодишна работа на нашите 70 души от колектива, 240 бизнес дами, 25 деца  аутизъм и техните 50 родители, сподели Йорданка Ненчева.

Раздадени бяха и обичайните награди, които дава Асоциацията. Тази година се връчват пет наградата „ Достойна варненка “ – в региона на изкуството на Стоянка Гунчева – създател и началник на арт център „ Арлекин “; в региона на обществената сфера за Мая Донева – общоприет секретар на Европейската асоциация на доставчиците на обществени услуги /EASPD/ и някогашен изпълнителен шеф на Карин дом; в региона на изкуството за Елица Тодорова – певица, перкусионистка, заела пето място в състезанието „ Евровизия “; за млад донор на Елена Раличкова – притежател на магазин за приложни изкуства, събрала над 25 000 лева за специфична въртележка за деца с двигателни усложнения, и приз за музикален началник на Мария Славова – поетеса, национална певица и началник на “ПС Импулс “.

Отличена в състезанието „ Жена бизнесмен “ е Дарина Родинова – основател на първата фамилна Люта плантация в село Страшимирово, а по-късно патентова бранд люти артикули. Призът „ Жена бизнесмен в туризма “ получи Христина Миткова, основател и притежател на туристическата компания „ Chartair “. Призът „ Жена управител “ е за Стефка Пеева – ръководител на съвета на шефовете на „ Булавто “, „ Жена управител във финансовата сфера “ Диана Бисерова – шеф и финансов управител на Kredit Capital. Наградата „ Млад бизнесмен “ получи Димитър Вълев – общоприет управител на „ Акватек “.

Асоциация “Да съхраним дамата ” е основана през 1997 година като организация с нестопанска цел в социална изгода. Член е на Обществения съвет за обществена рехабилитация и интеграция, в който вземат участие неправителствени организации, работещи в поддръжка на хората с увреждания и техните фамилии. Асоциацията е част от Обществения съвет за равнопоставеност сред дамите и мъжете. Тя сполучливо си партнира с Община Варна в осъществяване на планове от Социалната стратегия, вследствие на което към Асоциацията работят Център за обществена рехабилитация и интеграция “Импулс ”; Център за обществена рехабилитация и интеграция за деца с увреждания „ Живот под дъгата “; Център за психическа рехабилитация и предварителна защита “Ръка за ръка ”; Клуб на доброволеца и други
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР