Кметът на Варна Иван Портних участва в кръгла маса на

...
Кметът на Варна Иван Портних участва в кръгла маса на
Коментари Харесай

Форум за интелигентен туризъм се проведе във Варна

Кметът на Варна Иван Портних взе участие в кръгла маса на тематика „ Интелигентен туризъм: провокации пред научните проучвания и образованието на фрагменти “. Целта на събитието е разискване на новите провокации пред туризма в България и света, решенията на проблемите посредством нововъведения и вложения в изследователска активност и образование на фрагменти в сектора, с цел да бъде българският туристическия бизнес конкурентоспособен, новаторски и цифровизиран, съобщи проф. доктор Стоян Маринов, декан на факултет " Управление " в ИУ, който бе модератор на срещата.



Организатори на събитието са Колежът по туризъм и Икономическия университет във Варна.

" Темата за интелигентния туризъм е изключително настояща през днешния ден, когато секторът е изправен пред провокациите на една нова рецесия, още преди да е комплициран завършек на коронавирус пандемията, която нанесе огромни вреди на сектора. Затова е значимо да се търсят нови благоприятни условия за развиване на бранша посредством цифровизация на услугите, обезпечаване на налична инфраструктура, запазване на природата, социализация на културно-историческото завещание. Във Варна добра основа за това дават два марката, по които работим и които са взаимно свързани “Варна – Град на Знанието “ и „ Варна – дестинация за 4 сезона “. Като академични град ние имаме разполагаем голям капацитет от млади и образовани хора, които могат да обезпечат онази добавената стойност към туристическите услуги, които да създадат дестинацията „ Варна “ търсена. Успоредно с това работим по планове, които имат за цел основаване на условия за съвременно образование- нов математико-технологичен кампус, част от който може да бъде колежът по туризъм, предпочитано разширение на паралелките в междинните учебни заведения с IT профил и чуждоезиков профил ", разяснява кметът Иван Портних.



Икономическият университет е инициирал основаване на научно-внедрителски институт за нововъведения. Целта е да бъдат основани условия за акумулиране на познание от потвърдени международни центрове за ноу-хау. Към концепцията са съпричастни всички заинтригувани страни – локалната власт, просветителни структури, професионалната гимназия по туризъм и други учебни заведения, бизнесът в лицето на Варненска туристическа камара, съобщи проф. Евгени Станимиров, ректор на Икономическия университет.



Гости на събитието бяха министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер, регионалният шеф Благомир Коцев, народни представители на община Варна и на туристическия отрасъл.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР