Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на

...
Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на
Коментари Харесай

Посланикът на Нидерландия на посещение във Варна

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Кралство Нидерландия у нас Н. Пр. Симон ван дер Бург. Той бе придружаван от Николай Стоянов – помощник по културните въпроси в посолството.

Дипломатът е във Варна във връзка няколко културни начинания с присъединяване на холандски създатели, които се провеждат в морския град с поддръжката на Посолството на Нидерландия. Сред тях са концертът на най-стария симфоничен оркестър на Амстердам UvA-Orchestra J.Pzn Sweelinck, провел се в двора на Националното учебно заведение по изкуства „ Добри Христов “и идният довечера концерт на нидерландския струнен квартет North Sea в Градската художествена изложба.

По време на срещата кметът Иван Портних съобщи, че се надява двустранното съдействие сред Варна и побратимения град Дордрехт, Нидерландия, да продължи, като означи някой от взаимните начинания тази година, измежду които замяна на делегации с представители от просветителни институции, шампионат по шах с присъединяване на клубове от двата града и други.

Посланикът съобщи, че с изключение на положителния културен продан, Варна е привлекателна за холандския бизнес, като за образец уточни IT компания, осигурила над 600 работни места в морския град.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР