Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на

...
Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на
Коментари Харесай

Посланикът на Япония с идеи как да привлечем японски туристи 


Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Япония у нас- Н. Пр. Хироши Нарахира. Това е първо посещаване на дипломата в морския град. Той бе придружаван от госпожа Аои Ямагиши – първи секретар по политическите въпроси в посолството, оповестяват от пресцентъра на Община Варна.

По време на срещата кметът Иван Портних изрече своята признателност за положителните партньорски връзки с Япония, посредством съдействието на Варна с Българското сдружение за другарство с Япония. Той подчертава върху фрагментите от шестте университета в града, които са причина за динамично развиване на морската столица. Кметът уточни, че в последните години Варна се трансформира в привлекателно място за аутсорсинг и IT бранша, работи се и за създаване на индустриална зона край Аксаково.

По думите на Н. Пр. Хироши Нарахира Варна има естествени и исторически предпоставки, които са основа за развиването на богат културен и исторически туризъм. По думите на посланика за привличането на японски туристи биха били забавни общи пакетни дестинации, които да включват визити на градове по черноморското крайбрежие, както и градовете Казанлък, София и Пловдив.

В отговор, кметът срещна своите посетители с плановете, които са значими за развиването на Варна, измежду които строителството на автомагистралите „Хемус “ и „Черно море “ и добави, че се надява държавното управление да успее да притегли европейски средства за реализирането им.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР