Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на

...
Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на
Коментари Харесай

Кметът Иван Портних се срещна с посланика на Литва в България и Румъния

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Република Литва в Румъния и Република България Н. Пр. Виолета Мотулайте.

Дипломатът е за първи път в морския град, а мотивът за визитата е предложение на посолството за образуване на взаимна галерия, отдадена на живота и активността на доктор Йонас Басанавичюс.

Той прекарва 25 години от живота си в България, а във Варна е бил един от най-авторитетните лекари и общественици. По мотив 170-годишнината от рождението му през 2017 година в морския град бе открита паметна плоча на постройка на ул. " Кръстьо Мирски “ №3. " Подкрепяме самодейността да бъдем домакини на тази галерия, която може да бъде показана в Регионалния исторически музей. Това ще бъде още едно самопризнание за делата на д-р Йонас Басанавичюс в нашия град ", съобщи кметът Иван Портних. Той предложи фотоизложбата, основана от общината във връзка 50-та годишнина от откриването на Варненския халколитен некропол, да бъде показана във Вилнюс и Клайпеда. 

По време на срещата бяха разисквани благоприятни условия за развиване на съдействието сред Варна и Клайпеда, защото двата града имат доста общи характерности - те са  туристически центрове, имат развъртян IT бранш и съвременна университетска база. Н. Пр. Виолета Мотулайте добави, че литовският град има богат опит в региона на електронните услуги в администрацията, които могат да бъдат споделени. Тя благодари на кмета за предоставената опция литовски музиканти да се включат в ММФ " Варненско лято ". 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР