Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на

...
Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на
Коментари Харесай

Популяризират Варна като туристическа дестинация в Китай

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Китай Н. Пр. Джан Хайджоу и делегация включваща търговски и бизнес консултант, първи секретари и комерсиално аташе от посолството.

Дипломатът е за първи път в морския град във връзка отбелязването на 125 години Български морски флот. По време на срещата бяха водени диалози за надграждане на взаимоотношенията в областта на туризма, стопанската система, културния продан и земеделието.
" Обсъдихме разнообразни благоприятни условия за популяризирането на Варна като туристическа дестинация в подтекста на идната 2018 година, която е година на туризма сред Китай и Европа. Работим взаимно и с Министерството на туризма, градът да се включи в доста висока степен в събитията и мероприятията, съпътстващи този формат ", съобщи след срещата кметът Иван Портних. По данни на посланика, през 2016 година 18 000 туристи са посетили България. " Има огромен капацитет в тази сфера, тъй като Китай е голям туристически пазар. За съпоставяне, през м.г. китайските туристи посетили Европа са 12 млн. души, а тези посетили чужбина - 123 милиона. Искаме да използваме опциите във връзка годината на туризъм "Китай - Европа " и да увеличим цифрата на китайските туристи ", съобщи Н. Пр. Джан Хайджоу.

По мотив евентуалните сфери за съдействие в разнообразни браншове на стопанската система, в това число земеделието, кметът Иван Портних съобщи, че има сериозен интерес към българската селскостопанска продукция, в това число биоорганичните артикули. По данни на посланика, китайската страна обръща огромно внимание за увеличението на износа на българските аграрни артикули към Китай, като виното, розовото масло, млечните артикули са много търсени на техния пазар.

" Надяваме се да намерим повече благоприятни условия за доближаване на бизнеса на Варна с евентуални сътрудници от Китай на база на новоучредените стопански зони. Като приоритет изведохме съдействието ни в IT бранша, който като администрация сме си сложили за цел да го развиваме предпочитано. В бранша на нововъведенията има големи триумфи, имам вяра, че ще имаме общ път на съдействие и в тази сфера, сподели още Иван Портних. " Вярвам, че както на държавно равнище, по този начин и на локално и районно, нашето положително съдействие ще се надгражда ", съобщи кметът.

" Особено ми е прелестно, че през последните години съдействието се развива с бързи темпове. Вече имаме консенсус, че дружно ще поставим старания да установим повече контакти сред предприятия и компании в разнообразни браншове за по дейно съдействие сред тях и в полза на сполучливото развиване на двустранните ни връзки в разнообразни области ", сподели китайският дипломат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР