Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с посланика

...
Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с посланика
Коментари Харесай

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Великобритания

 Кметът на Варна Иван Портних се срещна през днешния ден с посланика на Англия у нас Н. Пр. доктор Роб Диксън. Варна е вторият извънстоличен град, в който посланикът прави публично посещаване, след връчване на акредитивните си писма. 

По време на диалозите кметът срещна своя посетител с плановете за развиването на Варна – с капацитета на просветителната система, като част от визията " Варна - Град на Знанието “, с концепциите за пренасяне на пристанищната инфраструктура и социализирането на освободената територия, с построяването на нова индустриална зона. Подчертана бе и положителната логистика на морската столица, защото Летище Варна поддържа 31 целогодишни дестинации. Иван Портних напомни, че Варна поддържа положителни контакти с Ливърпул, а делегация от морската столица е била осведомена на място с модела на Квартала на Знанието (The Knowledge Quarter) - за поощряване на новаторски промишлености посредством развиване на образованието и науката. Специално внимание е било отделено и на консолидираното на локалното пристанище в градската среда. 

Н. прочие доктор Роб Диксън изрази удовлетворение от положителните взаимоотношения сред България и Англия и сподели, че част от работата му се показва точно в основаването на партньорства. Той акцентира, че Варна е превъзходен град и приветства дейното съдействие с Ливърпул. По време на диалозите бяха коментирани и въпроси, свързани с екологията и чистотата на въздуха. Посланикът срещна кмета с приоритите на Англия във връзка 26-тата конференция на Обединените народи за климатичните промени, която ще се организира в Глазгоу през 2021 година Кметът Иван Портних уточни, че общината има инфраструктурни решения за понижаване на нездравословните излъчвания от коли, сменен е състава на рейсовете от градския превоз, обезпечени са условия за стимулиране на електрическите автомобили в синята зона, работи се и по план за обезпечаване на различен превоз, на финала е и план за нова пречиствателна станция за отпадни води в курорта " Златни пясъци ". 

Посланикът показа, че схваща за какво толкоз доста британци са избрали Варна и региона за собствен дом и благодари на кмета и общината за съдействието при промяната на документи от английски жители. Кметът показа, че се радва, че стотици английски студенти учат във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР