Кметът на Варна Иван Портних съобщи кога ще има нов

...
Кметът на Варна Иван Портних съобщи кога ще има нов
Коментари Харесай

Първо във Varna24.bg: Кметът Иван Портних съобщи кога ще има нов главен архитект!

Кметът на Варна Иван Портних заяви по кое време ще има нов основен проектант, научи само Varna24.bg .

Чакам през днешния ден или на следващия ден да се разберем с Камарата на архитектите, по кое време ще седнем да обсъдим Общия организационен проект. След това ще се разгласи процедура за избор на нов основен проектант, изясни той в отговор на въпрос на Varna24.bg .

От няколко дни измежду общински съветници и политически фигури се носи мълвата, че новия основен проектант към този момент е явен. Това щял да бъде мъж, който сега е основен проектант на община във Варненска област, чийто кмет е от редиците на ГЕРБ.

При споменаване на името му обаче Портних отговори: Дори не съм го и чувал.

Варна остана без основен проектант, откакто на 19 април кметът на Варна изиска арх. Виктор Бузев да подава оставката си до края на деня като основен проектант. Тъй като оставката не бе подадена в инструкции период, бе формирано дисциплинарно произвеждане и дни по-късно Бузев бе отхвърлен от служба.

Оставката на основния проектант беше поискана поради опити за незаконосъобразни дейности, които водят до обосновани догатки за зависимости. Пример за това са опитите на основния проектант в прорез с вътрешните правила, мненията на юристите и обществено оповестената в медиите позиция на кмета Иван Портних, да подпише разрешенията за слагане на стотици противозаконни бараки на Златни пясъци. Други претекстове, които кметът посочи за раздялата си с основния проектант на морския град, са неналичието на цялостна визия за развиването на града, бездейност във връзка с основни тематики като запазване на монументи на културата, презастрояване в обособени зони, липса на организация при действието на Експертния съвет по устройство на територията /ЕСУТ/, за което сигнализират и браншовите организации, двойни стандарти в работата на ЕСУТ, бездейност във връзка с основни планове като Дупката, превръщането на къщата на Антон Новак в музей и други.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР