Кметът на Варна Иван Портних откри Световната купа по спортна

...
Кметът на Варна Иван Портних откри Световната купа по спортна
Коментари Харесай

Кметът на Варна Иван Портних откри СК по спортна гимнастика

Кметът на Варна Иван Портних откри Световната купа по спортна гимнастика. Надпреварата, която е от категорията Чалъндж ще се организира от 26 до 29 май в Двореца на културата и спорта.

„ За нас е чест и наслаждение да сме домакини на това в действителност вълнуващо събитие. Тук е мястото да благодаря на господин Йовчев и на управлението на Българската федерация по спортна гимнастика за тяхната сила и за ентусиазма, с който трансформират Варна в столица на спортната гимнастика. Варвям, че в ръцете на Минко Христов – шефа на Двореца на културата и спорта, това съревнование ще мине, както постоянно при една извънредно добра организация. Подобни конгреси утвърждават освен Варна в интернационален проект, само че съм сигурен, че това е извънредно значимо от позиция на възпитанието на обич към спорта на младите варненци. Използвам случай да поканя всички варненци, всички посетители на нашия град да посетят надпреварите. Входът е свободен, а страстите са изключителни. Пожелавам триумф на момчетата и девойките, които ще се състезават от името на Българя. Вярвам, че предстоят няколко дни изпълнени в действителност с доста позитивни спортни страсти “, това съобщи при откриването кметът на Варна Иван Портних.

Сред формалните посетители на откриването бяха Красимир Дунев – президент на Българската федерация по спортна гимнастика, легендата в този спорт Йордан Йовчев – общоприет секретар на БФСГ, Благомир Коцев-областен шеф, изпълнителният шеф на Двореца на културата и спорта Минко Христов, Веска Старе /Словения/-технически делегат-жени, Реймънд Нанкое /Нидерландия/ -технимчески делегат-мъже, Васил Василев-зам.кмет на регион „Приморски“.

Поздравителни адреси уредниците получиха от министърът на младежта и спорта Радостин Василев и от регионалният шеф на Варна Благомир Коцев.

„ За мен е наслаждение да Ви поздравя във връзка старта на Световната  купа по спортна гимнастика във Варна. Приветствам с „ Добре пристигнали в България “ всички задгранични участници в надпреварата. Домакинството на шампионата е чест за страната ни и е от изключителна значимост за развиването на спортната гимнастика у нас. Провеждането му в България ще стимулира и въодушеви от ден на ден млади състезатели за сполучливо показване и бъдещи победи на най-големите спортни конгреси. Убеден съм, че шампионата ще премине на високо равнище в Двореца на културата и спорта в морската ни столица и че страна ще се потвърди като отличен хазаин за следващ път “, написа министър Василев.



„ Благодаря за поканата да открия Световната купа по спортна гимнастика, едно от най-престижните интернационалните надпревари от висок сан, в което присъединяване ще вземат именити имена, състезатели завоювали медали от Олимпийски игри, Световни и Европейски шампионати. За мен е чест и наслаждение да поздравявам на родна земя интернационалния хайлайф в спорта, станал обичан на генерации българи и да поддържа българските състезатели за завоюване на най-престижните места в класирането. Вярвам, че и на това състезание нашите спортисти ще ни накарат още веднъж да се гордеем, че сме българи и ще слагат България на най-високото място в света на спортната гимнастика “, се споделя в обръщението си регионалният шеф Благомир Коцев.

Заявка за присъединяване в Купата са подали над 150 състезатели от 28 страни. България ще бъде показана от петима гимнастици – Йордан Александров, Теодор Трифонов, Христос и Исус Маринови и Радослав Рачев. При дамите ще разчитаме на Валентина Георгиева и Виктория Чакова.

Регламентът на конкуренцията разрешава една страна да съобщи най-много 6 гимнастика при мъжете и 4 гимнастички при дамите. Заявените състезатели  могат да вземат участие най-много на два уреда.

Програмата на надпреварата планува на 25 май да се проведат формалните тренировки. 26 и 27 май са дните за квалификации, а финалите ще проведат на 28 и 29 май от 13.30 часа (Пряко по Българска национална телевизия 3).

Организатори на надпреварата са Българската федерация по гимнастика и Международната федерация по гимнастика, благодарение на Министерството на младежта и спорта, Български състезателен тотализатор, Двореца на културата и спорта и Община Варна.

Огромна поддръжка при подготовката уредниците получиха от Nestle България,, Refan, Petrol, Under Amour, Дженерали, Виваком, KFC, хотел Central, Galaxy Investment и Zapryanov Travel LTD.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР