Кметът на Варна Иван Портних отговори на въпроси, поставени от

...
Кметът на Варна Иван Портних отговори на въпроси, поставени от
Коментари Харесай

Кметът: Борим се с баракизацията във Варна, но трябва да подкрепим и препитанието на хората

Кметът на Варна Иван Портних отговори на въпроси, сложени от общински съветници по време на съвещанието на локалния парламент през днешния ден, съобщи кореспондент на Varna24.bg . Една от поставените тематики бе по отношение на краткотрайните преместваеми обекти в морската столица. Ето какво разяснява по този въпрос кметът:

" По отношение на наредбата по отношение на преместваемите обекти, там обстановката е комплицирана. Има във времето слагане навсякъде на бараки в целия град, което се е случило доста от дълго време във времето и преди доста мандати на този общински съвет. В огромната си част тук става въпрос за дребен бизнес на хора, които ние би трябвало да подкрепим в тази сложна обстановка, въпреки това, несъмнено, би трябвало да има и някакъв ред, сигурност и правила. Всички разбираме, че в последните години опитахме съществено да ограничим баракизацията в целия град. Трябва да се вкарат правила по повод присъединението на тези бараки към електричество, налична градска среда, разстояние от тротоари и така нататък Това са над 3000 обекта, това поражда полемики в съвета по естетизация на градската среда. Търсят се разновидности оптимално нюансите да се изчистят. Най-конфликтните тематики са отсяти. За регион " Аспарухово “ и от елементи във " Владиславово “ този развой завърши “.

На въпрос по кое време ще бъде пуснат в употреба на цялостни обороти новия състезателен комплекс във " Владиславово “, кметът разяснява:

" Това е прелестен състезателен обект, само че завършването му съответства с пика на пандемията от ковид и всички рестрикции, които се прилагаха към оня миг. Община Варна подкрепя спорта в града в извънредно висока степен спрямо останалите общини в страната. Това има няколко насоки. От една страна големите средства, които влагаме в изграждане на нови спортни зали и уреди, в ремонт на съществуващи такива и в политиката ни във връзка с спортните клубове. Това, че Община Варна предоставя безвъзмездно всичките си спортни бази е показателно. Покриваме също режийните разноски на клубовете, тук, във Варна те са облагодетелствани и подкрепени от общината в най-хубавия смисъл. Целта е да имаме работещи клубове и насърчаване на детско-юношеските школи и приобщаването на децата към спорта. Въпросът е, че с новите одитни отчети се оказва, че част от тези механизми би трябвало да бъдат ревизирани. За да не сътворявам напрежение в спортната общност, се надявам дружно да създадем разширено съвещание на комисията по спорт, заедно с консултативния съвет по спорт, да обсъдим по какъв начин да приспособяваме досегашните придобивки, които клубовете употребиха, към формалните условия “.

Относно поставения въпрос дали Община Варна подхваща някакви ограничения по отношение на мините, открити в морето край Варна, Портних добави:

" Костадин Костадинов сложи въпроса за мините, там имам вяра, че контраадмирал Михайлов дава информация за напъните, които поставя Военноморски сили за мониторинг на обстановката. Не мисля, че има място за суматоха ", добави кметът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР