Кметът на Варна Иван Портних обяви, че ще подаде сигнал

...
Кметът на Варна Иван Портних обяви, че ще подаде сигнал
Коментари Харесай

Иван Портних подава сигнал срещу строеж на сграда в Чайка

Кметът на Варна Иван Портних разгласи, че ще подаде сигнал против одобряването на план за създаване на осеметажна постройка наоколо до прочут хотел-ресторант във варненския квартал " Чайка ". Това разгласи той на брифинг пред медиите, оповестява Радио " Варна ".

Градоначалникът изясни, че има проект за построяването на нова постройка сред булеварда, блоковете и заведението, а за плана не са спазени законовите условия. Решението е подписано " в релативно къси периоди, без спазени законови условия " от някогашния основен проектант на Варна Виктор Бузев, добави Портних.

Днес по обяд ще се организира съвещание по делото за издадени разрешителни от основния проектант на Варна, с които бе позволено слагането на преместваеми обекти в местността Салтанат (бел. ред. основният проектант тогава беше Виктор Бузев).   " Досега това дело се отсрочва пет пъти с всевъзможни експертизи, с всевъзможни административни врътки. Надявам се това дело да бъде прегледано по същност ", уточни Портних. 

Той дефинира като тим " Презастроители " хората, които поддържат някогашния основен проектант на Варна. " Тези хора ги сплотява Бузев. Те се сплотяват в един мощен тим към локалните избори ", добави Портних. 

Той подсети за още едно дело, обвързвано със прекъсването на колите в Морската градина. По думите му, то е минало сполучливо, само че остават още два входа, единият от които е откъм Зоологическата градина. " Надявам се съдът да реши този въпрос ", сподели още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР