Кметът на Варна Благомир Коцев се захваща с приюта за

...
Кметът на Варна Благомир Коцев се захваща с приюта за
Коментари Харесай

Кметът на Варна започна новогодишната чистка ​​​​​​

Кметът на Варна Благомир Коцев се захваща с приюта за безстопанствени животни в село Каменар. Дали поради шума към бездомните четириноги напоследък, или поради съвестта си, само че градоначалникът стартира инспекции и чистки в приюта. Ето какво написа Благомир Коцев педи минути:

Знам, че фотографията ще е смущаваща за доста от вас, за мен също е, само че аз няма да укривам истината. Защото както се отнасяме към животните, по този начин се отнасяме и към хората. Варне не е това. И няма да позволи да бъде.
В идващите дни в приюта в Каменар предстоят съответни ограничения, ще има и кадрови промени. Служителите в приюта би трябвало да бъдат определени по голям брой критерии и един от тях е отношението към животните. Те не би трябвало да одобряват отговорностите си като дежурна работа, а да я правят съзнателно. Казвам го и като собственик на две кучета, които бяха бездомни и със фамилията ми се грижим за тях. Затова съм приел решаването на казуса с приюта в с Каменар като персонална идея.
Днес обясних пред публицисти след сесията на Общинския съвет, че ще търсим благоприятни условия за построяването на нов подслон за безстопанствени кучета. На този стадий това е единствено концепция, само че ще заложим средства в идващите бюджети и ще търсим благоприятни условия за финансиране.



Снимката на кучето, която разгласява кметът

Трябва да има напълно нова идея по какъв начин да наподобява един подслон и той да е съгласуван с европейските стандарти, това е мнението ми. Намирам за неприемливо животните да лежат на бетонни площадки, без слънчева светлина, явно недохранени, каквито фотоси се споделят в обществените медии.
Категорично там ще бъдат въведени нови практики, в това число и от чужбина. Имаме опция да споделяме с приюти и организации, които работят отвън страната и ползват най-хубавите международни практики. Дадох за образец организации от Италия, с които към този момент сме в контакт.
Ще се придържаме към ограниченията в общинската разпоредба – залавяне на кучета, кастрация и връщане по места, каквато е и международната процедура. В приюта би трябвало да бъдат арестувани единствено кучетата, които могат да бъдат рискови, в случай че са оставени в градската среда. Тепърва ще има поредност от ограничения в тази посока ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР