Кметът на Варна Благомир Коцев откри 98-ото издание на Международния

...
Кметът на Варна Благомир Коцев откри 98-ото издание на Международния
Коментари Харесай

Кметът Благомир Коцев откри 98-ото издание на Международния музикален фестивал „Варненско лято

Кметът на Варна Благомир Коцев откри 98-ото издание на Международния музикален фестивал „ Варненско лято ". Събитието стартира с концерт на Симфоничния оркестър на Варненската опера под диригентството на Константин Илиевски, а на сцената за откриването бяха още артистичният шеф на фестивала проф. Марио Хосен и шефът на Театрално-музикалния продуцентски център (ТМПЦ) Даниела Димова.

След две години фестивалът " Варненско лято " ще означи 100 години. Това е цялостен век традиция, която Варна поддържа към този момент толкоз време. Фактът, че съумяваме да запазим това културно завещание, приказва, че ние варненци сме способни да градим върху традициите и да гледаме напред в бъдещето, уточни в словото си кметът Благомир Коцев. Той добави, че Община Варна ще продължи да подкрепя фестивала и отсега нататък, а за 100-годишния празник изрази вяра, че форумът ще се трансформира в огромен празник за града. ММФ „ Варненско лято " утвърждава името на Варна като културна столица, сподели още Коцев.

Гледаме гордо към 100-годишнината на фестивала. Вярваме, че музиката, изкуството и хармонията ще бъдат сплотяващ фактор, който ще ни направи по-силни, сподели и проф. Марио Хосен.

В програмата нощес по традиция първо прозвуча Рапсодия „ Вардар " от Панчо Владигеров. Последва осъществяването на пианиста Саркис Балтаян на Концерт във фа от Джордж Гершуин. Включена беше и сюитата „ Любовна магия " от Мануел де Файя и премиера на творбата „ Увертюра във формата на вяра " (Ouvertrure en forme d`Esperance) от Патрик Дюър.

Международният музикален фестивал " Варненско лято " ще продължи до 5 октомври, а жителите и гостите на града ще могат да се насладят на богата и многообразна стратегия с класическа музика.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР