Кметът на Варна Благомир Коцев отбеляза финала на 41-та Балканска

...
Кметът на Варна Благомир Коцев отбеляза финала на 41-та Балканска
Коментари Харесай

Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще носят града в сърцата си

Кметът на Варна Благомир Коцев означи финала на 41-та Балканска олимпиада по математика, който се организира в морската столица през днешния ден. 

Коцев написа, че е извънредно горделив, че надпреварата се е провело точно във Варна. Той е безапелационен, че всички участници ще запомнят форума, а локалните възпитаници ще носят постоянно града в сърцето си.

Градоначалникът добави: " Варна е люлка на знанието, стремежа и триумфа ". 

Целият пост:

В Деня на труда Варна отбелязва финала на 41-ата Балканска Олимпиада по математика. Най-способните деца от 22 страни получиха 11 златни, 31 сребърни и 50 бронзови медала.

В зала, цялостна със стотици блестящи мозъци, е елементарно да се почувстваш нищожен, без значение каква висока служба заемаш. Но пък това дава вероятност за нашето място в света. За разлика от мимолетността на политиката, децата, които се учат тук и вземат участие в Олимпиади на родна земя, ще носят Варна вечно в сърцата си, а тя ще помни техния триумф. Училището, което им е дало знанията, учителите, които са показали упорството да ги обучат, родителите и околните, които са ги подкрепяли през триумфи и неволи – точно по този път минава всеки важен математик, всеки академик, дал нещо от себе си на света.

Горд съм, че точно Варна беше хазаин на това влиятелно интернационално съревнование. Защото тя е освен една прелестна туристическа дестинация, а и люлка на знанието, стремежа и триумфа.

Поздравявам персонално Деян Хаджи-Манич и Марин Христов – най-добре представилите се варненец и българин на 41-вата Балканиадата по математика.

Благодаря на Математическата гимназия " Д-р Петър Берон “ и на Министерство на образованието и науката за техния принос в организацията на събитието!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР