Кметът на Варна Благомир Коцев наскоро подписа пет нови договора

...
Коментари Харесай

Варна инвестира в образованието: Нови проекти за модернизация на училища и детски градини

Кметът на Варна Благомир Коцев неотдавна подписа пет нови контракта за безплатна финансова помощ на обща стойност 17,5 милиона лв. , финансирани посредством Националния проект за възобновяване и резистентност /НПВУ/. Тези контракти са част от упорит проект за рационализация на просветителната инфраструктура в града, като се концентрират върху три учебни заведения и две детски градини .

Сред облагодетелстваните институции са ОУ „ Йордан Йовков “, ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ и ОУ „ Добри Чинтулов “. Всяко от тези учебни заведения ще претърпи обилни усъвършенствания, включващи главен ремонт, ограничения за повишение на енергийната успеваемост и основаване на налична среда.

ОУ „ Добри Чинтулов “ , което е най-голямото главно учебно заведение в регион „ Младост “ с близо хиляда възпитаници, ще получи финансиране за главен ремонт, изолации, създаване на външен асансьор, промяна на външната дограма, цялостна топлоизолация, замяна на подовите настилки и вътрешен ремонт. Проектът включва и основаването на новаторска STEM среда, интегрираща науката, технологиите, инженерството и математиката в образователния развой.

Освен учебните заведения Община Варна чака покана за сключване на още два контракта за финансиране на две детски градини – ДГ №17 „ Д-р Петър Берон “ и ДГ №18 „ Чайка “. Тези планове включват също съществени поправки и саниране, като общият бюджет за тях е към 4 милиона лв..

Тези нови контракти допълват предходните начинания на кмета Коцев за възобновяване на просветителната инфраструктура във Варна . В края на 2023 година, бяха подписани още два контракта за безплатно финансиране от НПВУ на стойност 17 милиона лв., с които се цели построяването на нови уреди и ремонт на съществуващи.

С тези обилни вложения Община Варна декларира своето желание да усъвършенства качеството на образованието и да сътвори стимулираща и налична образователна среда за своите възпитаници, подготвяйки ги за сполучливо бъдеще в бързо изменящия се свят.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР