Кметът на Варна Благомир Коцев и екипът му определиха поредица

...
Кметът на Варна Благомир Коцев и екипът му определиха поредица
Коментари Харесай

Поредица от саботажи видя екипът на Благомир Коцев, разследват общинар

Кметът на Варна Благомир Коцев и екипът му дефинираха поредност от събития като проведени офанзиви и саботажи. Сред тях са сигналите до Общинската изборна комисия против Коцев и районните кметове на „ Приморски “ и „ Одесос “, рецесията с боклука в града и включването на 133 незастроени терена в годишната стратегия за предписание с общински парцели.

„ Община Варна няма да продаде нито един незастроен парцел. Такива указания бяха дадени на дирекция „ Общинска благосъстоятелност, стопанска система и икономически дейности‘. Причината парцелите да бъдат включени в годишната стратегия са дейностите на избран чиновник. Смятаме, че може да е бойкот и сега тече вътрешно следствие “, сподели Коцев.

„ Тези 133 незастроени парцела са били в предходната стратегия. От дирекцията декларират, че по инерция са преписали програмата. Въпросните парцели ще отпаднат от новата стратегия, която към този момент е направена и ще бъде препоръчана за гласоподаване на Общинския съвет “, добави зам.-кмета Диан Иванов. Той дефинира като бойкот и рецесията с боклука във Варна.

„ Наследихме контракта със сметопочистващата компания от предходното ръководство. Той не ни разрешава индексация на цените. Считаме, че протичащото се е бойкот и извиване на ръцете “.

Договорът със сметопочистващата компания е до 2026 година, уточни Благомир Коцев. Той съобщи, че персонално се заема с разрешаване на казуса с боклука в града.

„ Оправдават се с финансови усложнения. Искат индексация поради увеличените разноски поради инфлацията. Договорът планува наказания за несъблюдение на отговорностите, само че би трябвало да забележим по какъв начин дълготрайно може да се усъвършенства услугата “.

Според Коцев не е инцидентно, че рецесията с боклука е най-голяма в регионите „ Одесос “ и „ Приморски “, където за кметове бяха определени претенденти на ПП-ДБ. Заради присъединяване в комерсиално сдружение Цветнен Цветков към този момент бе отхвърлен от служба като кмет на „ Одесос “, а против Николай Желязков тече инспекция в ОИК. Проверка има и против Благомир Коцев за присъединяване във компании в Малта.

„ Атаката не е предизвикана единствено от ГЕРБ-Варна, а от по-високо равнище. Атаките не са инцидентни, те стават в миг, в който желаят да разклатят позициите ни “, разяснява Коцев.

„ Става въпрос за мощна офанзива след загубата на ГЕРБ на изборите, която те явно не могат да я преживеят. Атаката е поради дейностите, които предприехме за изсветляване на порочните практики през последните 10 години, за схемите за източване на средства през локалния бюджет и европейски стратегии. Има голям брой финансови злоупотреби за двете етапи на плана интегриран градски превоз, които сме предали на прокуратурата. Едно лице е вземало заплащане в продължение на 8 години за първата фаза на плана, завършила през 2016 година “, добави Диан Иванов.

Общинският консултант ПП-ДБ Николай Стефанов, че ще оповестят писмени указания, давани от общинския съветници от ГЕРБ за водене на очерняща акция против съперниците им.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР