Кметът на украинския град Мелитопол Иван Фьодоров описа в интервю

...
Кметът на украинския град Мелитопол Иван Фьодоров описа в интервю
Коментари Харесай

Отвлечен украински кмет: За руснаците животът на цивилните не струва нищо

Кметът на украинския град Мелитопол Иван Фьодоров разказа в изявление тежките разпити, на които е бил подложен от завладелите го съветски бойци в продължение на шест дни предишния месец, преди да бъде освободен. В изявлението за Ройтерс и в. " Месаджеро ", обещано през вчерашния ден в Рим, кметът на Мелитопол, който в този момент е под съветски надзор, споделя, че през тези " страшни шест дни " е осъзнал, че за похитителите неговият живот и животът на цивилните " не костват нищо ".

Фьодоров беше похитен на 11 март, откакто съветските сили превзеха Мелитопол. В изявлението той споделя, че те пристигнали измежду нощ при него с 5 до 7 бойци и в продължение на четири-пет часа водили " тежък разговор ". " Те желаеха да послужа за образец какво би станало, в случай че не се съгласим с това, което желаят руснаците ", съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му съветските бойци са очаквали, че ще бъдат приветствани, " само че те не бяха и по тази причина руснаците бяха доста, доста гневни ". Фьодоров, който е в непрекъснат контакт със съгражданите си, споделя, че в този момент в града му няма храна, няма аптеки, половината от постройките са разрушени, а " повече от 200 индивида са отвлечени ". Той изяснява, че е поканил папа Франциск в Украйна с вяра, че той ще съумее да спре войната. Президентът на Украйна Володимир Зеленски също и поканил папата, като му е заречен гаранции за сигурност. Пред Ройтерс и италианския вестник кметът на Мелитопол акцентира, че му е оказвана единствено психически, само че не и физически напън от съветските бойци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР