Кметът на украинския град Харков Игор Терехов съобщава пред BBC,

...
Кметът на украинския град Харков Игор Терехов съобщава пред BBC,
Коментари Харесай

Руската армия се изтегли от Харков, градът се готви за огромна реконструкция

Кметът на украинския град Харков Игор Терехов оповестява пред BBC, че съветската армия е напуснала региона на града и се е насочила към границата. 

Терехов оповестява, че руснаците са съумели единствено един път да завладяват дребна част от Харков, само че са я задържали за малко. 

" Постоянно организираха въздушни офанзиви против Харков, тъй като се намираха доста покрай града. Благодарение на напъните на харковската териториална отбрана и Въоръжените сили на Украйна руснаците се отдръпнаха надалеч от територията на града по посока на съветската граница ", споделя той. 

По думите му - в града към този момент е умерено и хората се връщат последователно към домовете си. Властите доставят всички поданици с вода, газ и електричество, само че доста от жилищните здания са разрушени или изумени от ракети. 

" В бъдеще ще ни се наложи да проведем голяма реорганизация ", споделя кметът на града. 

Обстрелът против Харков е преустановен през последните няколко дни като се изключи един опит от съветска страна да нападна локалното летище, който е обезвреден от украинската Противовъздушна отбрана. 

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР