Кметът на Царево Георги Лапчев ще поиска по Закона за

...
Кметът на Царево Георги Лапчев ще поиска по Закона за
Коментари Харесай

Кметът на Царево ще изиска заповедта за обявяването на залива Корал за защитена местност

Кметът на Царево Георги Лапчев ще изиска по Закона за достъп до социална информация заповедта за оповестяването на залива " Корал " за предпазена околност. Четири дни откакто министърът на околната среда и водите Борислав Сандов разгласи в уеб страницата на министерството, че е издал тази заповед, тя към момента не е публично оповестена. От община Царево обявиха, че ще апелират решението по правосъден ред.

Не може да подадем тъжба в Административния съд без да забележим публично заповедта за оповестяването на новата морска предпазена околност " Корал ", сподели кметът на Царево Георги Лапчев:

" Всички, които се интересуват от тази тематика, чакат да я видят най-сетне тази заповед, защото министърът в оставка Сандов съгласно мен осъзнава какъв брой нелогична и глупава е тази заповед и по тази причина продължава да я крие и да не я разгласява. Няма по какъв начин да потърсим своите права в съда, при изискване че ние към момента не можем да я забележим черно на бяло подписана ".

Георги Лапчев не уточни какви престъпления ще бъдат обжалвани:

" В момента разясняваме единствено една похвала в персоналния профил Facebook на господин Сандов, както и в новините на Министерство на околната среда и водите ".

Междувременно риболовци от Царево приготвят митинги против възбраната за лов на риба в предпазената морска околност " Корал " в интервала от месец март до месец октомври.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР