Кметът на Царево Георги Лапчев даде актуална информация за обстановката

...
Кметът на Царево Георги Лапчев даде актуална информация за обстановката
Коментари Харесай

Седем моста са компрометирани в района на Царево, източват язовирите

Кметът на Царево Георги Лапчев даде настояща информация за ситуацията в града. По думите му специалисти имат подозрение за компрометирането на седем моста, измежду които и този по пътя сред Царево и Малко Търново. Предстои оборудването да бъде обследвано. По думите му продължава източването на водата от язовирите. Кризисният щаб е решил тя да бъде източена до дъно, тъй като язовирните стени са обрушени и би трябвало да стартира тяхното реновиране.
Прочетете още
„ Армията и военните инженери ще оказват помощ с експертиза за мостовите уреди. На крайбрежната алея имаме изцяло откъснато такова, ще се опитаме да го премостим, с цел да имаме достъп до квартал „ Василико ”, добави градоначалникът. Токът е пуснат към всички обитаеми места, сподели още Лапчев. Той увери, че на всички места има вода, само че и през днешния ден важи възбраната за пиенето ѝ.

Има изчезнала канализация и откъснати водопроводи, уточни кметът на Царево. Няма откъснати села, има досегаемост до всяко от тях, сподели още Георги Лапчев. Въпреки че няма нови сигнали за изчезнали хора, издирвателните действия не престават и през днешния ден. Според него няма заплаха от екологична злополука, само че всеки един възможен сигнал ще бъде тестван.

Лапчев разяснява и въпроса били ли са включени системите за ранно обявяване при злополучие. По думите му те са били задействани четири пъти, и то още при мощния дъжд, преди да има съществуване на приливна вълна.

Има открита сметка за дарения към Община Царево, която е оповестена на уеб страницата на институцията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР