Кметът на търговищкото село Ловец е разследван за убийство на

...
Кметът на търговищкото село Ловец е разследван за убийство на
Коментари Харесай

Разследват селски кмет, застрелял две кучета

Кметът на търговищкото село Ловец е разследван за ликвидиране на домашни кучета. Димитър Алексиев гръмнал с ловната си пушка две кучета, благосъстоятелност на младо семейство, а казусът провокира вълна от неодобрение и необятна социална реакция в обществените мрежи, заяви бТВ.

Двете кучета – хъски и кокер шпаньол, били вързани в стопанска сграда покрай къщата на семейство Исмаилови в търговищкото село Васил Левски. Стопаните описват, че чули изстрелите, до момента в който били в дома си. Видели, че мъжът, прострелял кучетата, е кметът на прилежащото село Ловец.

Семейството се обажда на ветеринар, само че той съумява да избави единствено шестмесечната Мая. Сега за нея поставят грижи в стопанския двор на селото.

Убитото куче е имало паспорт и имунизации, фамилията занапред е щяло да записва и дребното хъски.

„ Нямало е деца, нямало е хора. Какво е направил сътрудника и аз не мога да ви кажа. Отскоро е ловец, само че е направил огромна неточност, не е трябвало по този начин да става ”, описа кметът на село Васил Левски.

Кореспондентите на bTV в района откриха кмета на село Ловец в дома му, заобиколен от котки и кучета. Казва, че обича животните. По думите му бил извикан в прилежащото село, с цел да простреля друго куче, само че по простъпка гръмнал домашните любимци.

„ Има половин милион ловджии в България, значи всички сме убийци по този начин излиза. В гората като влезеш, не си ли палач? ”, оправда се Димитър Алексиев.

Заяви, че съжалява за станалото.

Пушката, с която е стрелял кметът, е конфискувана. По случая се води полицейско следствие под надзора на Районна прокуратура – Търговище.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР