Кметът на Стрелча Стойно Чачов няма да бъде отстранен от

...
Кметът на Стрелча Стойно Чачов няма да бъде отстранен от
Коментари Харесай

Съдът остави на работа кмета на Стрелча, обвинен в принуда на подчинени

Кметът на Стрелча Стойно Чачов няма да бъде отхвърлен от служба, реши дефинитивно Окръжният съд в Пазарджик. Магистратите решиха, че няма съображение кметът да бъде отхвърлен от поста, въпреки че против него се води следствие по обвиняване за насила.

Според държавното обвиняване през 2016 година Чачов принудил чиновник на общинската администрация да подаде молба за освобождение от заеманата от него служба, без в документа да е посочена дата. Той заплашил и принудил подчинения си да подпише, тъй като в противоположен случай може да бъде уволнен незабавно.

По време на правосъдното съвещание двама чиновници на общината изрично отхвърлиха да им е оказван напън от кмета. След показанията им прокурор Стана Димитрова се отхвърли от настояването си за премахване от служба. Стойно Чачов разгласи, че излиза в 50-дневен отпуск.

Разследването по случая стартира на 12 март, след сигнал на някогашен чиновник в общината, който твърди, че кметът Стайно Чачов (АБВ) е предиздвикал подчинените си да подадат молби за назначение и за овакантяване без да посочат дата.

Изплашени, че ще изгубят работата си, минимум 17 души подписали, изясни ден след акцията в Стрелча представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова. Няколко дни по-късно в ефира на Би Ти Ви кметът Чачов съобщи, че акцията против него е проява за да бъде омаскарен за идните избори.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР