Кметът на Стрелча отрече обвиненията, че е упражнил принуда и

...
Кметът на Стрелча отрече обвиненията, че е упражнил принуда и
Коментари Харесай

Кметът на Стрелча нарече акцията срещу себе си бразилска сапунка

Кметът на Стрелча отхвърли обвиняванията, че е упражнил насила и е злоупотребил със служебното си състояние , съобщи Нова телевизия.

Припомняме, във вторник " Икономическа полиция " влезе в общината по сигнал на чиновници, че са подписвали молби за овакантяване без дата.

Ден по-късно представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че за действието си Стойно Чачов може да получи до 6 години затвор.

На днешната конференция обаче кметът изрично отхвърли да е оказвал психически напън върху чиновниците. Той разяснява, че полицейската акция против него била " бразилска сапунка ".
 Арнаудова: До 6 година затвор може да получи кметът на Стрелча Обновена
Арнаудова: До 6 година затвор може да получи кметът на Стрелча

Разследван е за насила и корист с власт

Румен Петков - водачът на АБВ, чийто член е и Чачов, също присъстваше на срещата. Той изрази мнение, че е неприемливо въоръжени чиновници да нахлуват в общината, с цел да търсят подправени документи. По тази причина Петков изиска оставката на шефа на регионалната полиция.

Ако министърът не уволни регионалния шеф, това значи, че той приема дейностите на " Икономическа полиция " за естествени , акцентира той.

Срещу Стойно Чачов към момента не е повдигнато обвиняване. Днес пред постройката на общината се събраха десетки жители на митинг в поддръжка на кмета.
 Икономическа полиция нахлу в постройката на община Стрелча
Икономическа полиция нахлу в постройката на община Стрелча

Проверява се за имитация на документи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР