Кметът на столицата Йорданка Фандъкова коментира ситуацията със спрените доставки

...
Кметът на столицата Йорданка Фандъкова коментира ситуацията със спрените доставки
Коментари Харесай

Фандъкова: Газът за „Топлофикация София“ и автобусите е гарантиран до май

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова разяснява обстановката със спрените доставки на газ от съветска страна в профила си във Facebook.

" Нужните количества природен газ за „ Топлофикация София “ и за рейсовете на „ Столичен автотранспорт “ са обезпечени до края на април и за май . Това са уверенията на шефовете на „ Булгартрансгаз “ и „ Булгаргаз “, с които разговарях тази заран ", написа тя.



Тя разясни, че през пролетните и летните месеци, потребяваното количество газ от „ Топлофикация София “ е съвсем три пъти по-малко спрямо потребностите през отоплителния сезон и това дава огромна степен на сигурност, че нужните количества ще бъдат обезпечени от други снабдители.

" Информацията от „ Булгаргаз “ все още е, че цената на природния газ, който може да се обезпечи, ще бъде по-висока. По моя заповед и двете софийски сдружения имат създадени спешни проекти за работа както при вид с понижаване на доставените количества газ, по този начин и за цялостно прекъсване. Към момента се надявам, че крайните разновидности на работа ще бъдат избегнати " , добави тя.

Припомняме, че във вторник от Министерството на енергетиката оповестиха, че „ Газпром ” е уведомил държавната ни газова компания „ Булгаргаз ” за прекъсването на доставките на природен газ, считано от 27 април.

Междувременно властта разгласи, че има явен проект какво да се прави и че няма да се понижава подаването на газ към потребителите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР