Кметът на столичния район Триадица прекрати договора на фирмата доставчик

...
Кметът на столичния район Триадица прекрати договора на фирмата доставчик
Коментари Харесай

Районен кмет изхвърли фирма, доставяла лоша храна в училище |

Кметът на столичния регион " Триадица " приключи контракта на компанията снабдител на храна в 126-то Основно учебно заведение " „ Петко Тодоров “ след сигнали, че доставките са в влошено качество и понижено количество.

Районната администрация се е самосезирала след изявления на жители в обществените мрежи.

След като районният кмет Димитър Божилов е инициирал инспекция дружно със здравната ревизия, РУО и ОДБХ, казусът бил доказан на място.

На компанията е обещано предупреждение за преустановяване на контракта.

Кметът на регион „ Триадица “ Димитър Божилов приключи с предупреждение контракта с фирмата- снабдител на храна в 126 ОУ „ Петко Тодоров “. Районната администрация се самосезира след сигнали на жители в обществената мрежа за нередности в качеството и количеството на доставяната храна.

От кметската администрация оповестиха, че като мярка за непрекъснат надзор всяка седмица кметът на „ Триадица “ ще обядва с храна от столовете на учебните заведения в региона, определени на случаен принцип, и персонално ще ревизира качеството на храната, периодите за доставка и грамажа. 

Сигнали са некачествена и нискограмажна храна в учебните заведения заваляха в обществените мрежи след началото на образователната година.

Междувременно прокуратурата разгласи, че е упълномощила на Българската организация за сигурност на храните (БАБХ) инспекция на качеството и сигурността на предлаганите в учебните заведения и детските градини храни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР