Кметът на столичния район Средец Трайчо Трайков ще възложи процедура

...
Кметът на столичния район Средец Трайчо Трайков ще възложи процедура
Коментари Харесай

Започва процедура по преместването на Паметника на съветската армия |

Кметът на столичния регион " Средец " Трайчо Трайков ще разпореди процедура по пренасяне на Паметника на руската войска (ПСА) от Княжеската градина в София.

Това разгласи Трайков във фейсбук. По думите му болшинството от ГЕРБ/СДС и Вътрешна македонска революционна организация в СОС е обяснило, че това не се случва от 1993 година до момента, тъй като няма областен кмет, който да приложи решението на Столичния общински съвет отпреди 29 години за ремонт на скулптурните фигури и барелефи от паметника. 

" Ще възложа започването на процедура по пренасяне на обекта, откакто внезапно се оказа, че целият СОС минус Българска социалистическа партия поддържа и чака такава стъпка ", безапелационен е Трайков. 

През март 2020 година от " Демократична България " внесоха отчет в СОС с предложение да се разпореди на кмета Йорданка Фандъкова да изиска от страната преместването на ПСА, който е държавна благосъстоятелност, само че е построен в общинска територия. 

" Предложих за следващ път СОС да реалокира монумента " Паметник на руската войска " от Княжеската градина. В ден, в който Путин атакува Украйна, съществуването на този паметник в сърцето на свободна и демократична България е оскърбление за българските жители и е безусловно неприемливо ", написа самостоятелният консултант Методи Лалов, който бе изключен от Демократична България. 

За преместването на ПСА упорстват и от партията на Петър Москов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР