Кметът на столичния район Изгрев д-р Делян Георгиев се обяви

...
Кметът на столичния район Изгрев д-р Делян Георгиев се обяви
Коментари Харесай

Кметът на Изгрев е против преименуване на улици

Кметът на столичния регион " Изгрев " доктор Делян Георгиев се разгласи срещу концепциите за преименуване на няколко улици в региона му.
Столичният общински съвет към този момент е изискал негово мнение по две оферти, които той счита за неприемливи. Едната концепция е за прекръстване на ул. " Никола Мирчев " в жк " Изгрев " на ул. " Героите на Украйна ". Друго предложение е тревната повърхност сред бул. " Драган Цанков " и посолството на Руската федерация да бъде кръстена площад " Борис Немцов ". Кметът е схванал от медиите и за концепцията бул. " Драган Цанков " да бъде преименуван на бул. " Героите на Украйна " в частта му от телевизионната кула до кръстовището с ул. " Никола Мирчев ".
" Всеки жител има право да показва недоволството си посредством разнообразни протестни дейности и начинания, само че това не може да става за сметка на българската памет и народен интерес ", разяснява кметът на региона. Той напомня, че Никола Мирчев е изтъкнат български художник и гражданин на " Изгрев ", прочут с творчеството си в целия свят. Освен това няма открита процедура да бъдат кръщавани зелени площи с имена на хора. Съществуващата разпоредба пък не разрешава отчасти преименуване на улици.
" Вярвам в разсъдъка и патриотизма на съветниците в СОС. Нека изборите, които вършим, бъдат подвластни на нашите очаквания, не на страховете ни, на разграничителните линии в нашето общество и криворазбрани полезности, доминирани от чуждопоклонничество, каквото и да е то ", декларира доктор Делян Георгиев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР