Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е

...
Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е
Коментари Харесай

Фандъкова провери ремонта на бул. Първа българска армия

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска ревизира ремонта на бул. " Първа българска войска ". Кметът разяснява, че това е един от огромните инфраструктурни обекти, по които се работи. Това е вторият стадий на ремонта, посочи тя. 

Миналата година е бил осъществен първият стадий. Фандъкова разяснява, че булевардът е бил в доста тежко положение, а в същото време обслужва огромна част града и е извънредно значим за хората и бизнеса в региона. 

" Работи се в периодите, в които е належащо. Досега са положени първите пластове асфалт съвсем по целия бул. без 150 метра, които виждате тук. Изчакваме " Топлофикация " да подмени свои тръби. Има още един ВиК обект по трасето, който би трябвало да се случи. Към момента по трасетата, които виждаме, че са асфалтирани, придвижването ще се пусне с краткотрайна организация за 15 септември ", съобщи Фандъкова.

По думите й се чака през октомври да се асфалтира напълно пътят. До края на октомври чакам целия обект да бъде завършен, най-късно доникъде на ноември с маркировка, с осветяване, с озеленяване, добави кметът. 

Като проблем за ремонтите Фандъкова посочи неналичието на призната Методика за индексация на цените.

" Много от компаниите не желаят да стартират без тази индексация. Това важи и за ремонта на „ Цар Борис Трети “ за реконструкцията на трамвайния път, за втория стадий сега имаме съществени диалози с изпълнителите ", изясни Фандъкова. По думите й те се двоумят дали да продължат. Кметът означи, че се чака да бъде призната методиката с решение на Министерския съвет. Много се надявам министър Шишков и Министерският съвет да вземат това решение, с цел да можем да продължим работата си и да няма съществени забавяния, добави тя. 

Заместник-кметът в направление " Обществено строителство " Ангел Джоргов изясни, че сега се работи доста мъчно по всички контракти, които са сключвани преди година и половина поради неналичието на призната методика. Има реализатори, които са си създали калкулацията, че им е финансово по-изгодно да ги глобим, в сравнение с да работят по тези цени, разяснява той. 

Джоргов заяви, че се работи по към 10 огромни инфраструктурни обекти. Надявам се с част от обектите, с които не сме завършили до 15 септември, да въведем по-леки организации на придвижване, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР