Кметът на Стара Загора Живко Тодоров поздрави състезателката на местния

...
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров поздрави състезателката на местния
Коментари Харесай

Боркинята Даяна Стойчева получи плакет от кмета на Стара Загора за приноса си към развитието на спорта в града

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров поздрави състезателката на локалния клуб по битка Берое  и златна медалистка Даяна Стойчева и й връчи специфичен плакет за нейния принос към прославянето на Града на липите като състезателен град. Това оповестяват от пресцентъра на локалната администрация. Стойчева се срещна с Тодоров дружно с треньора Даяна Пашева и със своя татко.

" Винаги се веселя, когато мога да поздравя млади, можещи и амбициозни спортисти. Искрени поздравления за постигнатите триумфи, сигурен съм, че предстоят още доста такива ", разяснява Живко Тодоров, представен от общинския пресцентър.

Даяна Стойчева извоюва първо място в категория до 46 кг при девойките на извършеното в Стара Загора Държавно персонално състезание за девойки и кадетки. Тя беше отличена и за най-технична състезателка. Старозагорката означи и различен триумф, като мина от 42 кг в по-горната категория - 46 кг.

Както БТА заяви, Даяна Стойчева е притежател и на наградата " Динко Петров " за най-хубава българска състезателка на шампионата по битка в памет на бронзовия олимпийски медалист от Игрите в Рим 60. Тя победи при девойки в категория до 46 кг в Стара Загора, а на финала победи Станимира Велчева от Нова Загора. През предходната година Стойчева стана втора в Европа до 15 години и завоюва балканската купа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР