Кметът на Стара Загора Живко Тодоров говори пред Пик заради

...
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров говори пред Пик заради
Коментари Харесай

Кметът на Стара Загора: Няма да съдя Слави Трифонов за смешник. На някои хора им липсват първите 7

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров приказва пред " Пик " поради изказването на Слави Трифонов. Водещият в ефир нарече управленеца „ палячо “, тъй като е решил да съди човек, който го е нарекъл по същия метод в коментар във " Facebook ".

Междувременно Тодоров отдръпна исковете си към своя съгражданин Иван Киров и има собствена позиция по концепцията на осъществилата го във властта партия ГЕРБ за законова регулацията на трафика в обществените мрежи против подправените вести и езика на омразата. Тодоров счита, че всичко е въпрос на морал и образование през първите 7 години.

" За мен въпросът е завършен. Считам, че беше неточност от моя страна да се изправям и да търся културен език, тъй като подобен очевидно не съществува. Това е било единственото мое предпочитание. Аз не съм обидил никого в работата си към този момент 7 години като кмет. Не съм си разрешил квалификации. И никога няма да го направя. Единственото ми предпочитание е било да има един открит и културен разговор, без значение къде се води той – дали в обществените мрежи, или на политическата сцена. Това е бил единственият ми мот
мен цялата тази нервност, че съм завел дело за 5000 лв., е преекспонирана. Не считам, че съм извършил закононарушение. Виждате по какъв начин се възприе. Затова съм отдръпнал претенциите си, с цел да не смятат хората, че аз съм някакъв безочлив човек, който надали не се пробва да злоупотребява с властта. Единствено съм търсил един естествен и културен разговор ", сподели той пред " Пик ".

Той призна, че не познава въпросният човек Иван Киров. " Не, не го познавам. Случайно се е случило. В огромна степен във фейсбук знаете, че има и организации. Затова го смятам за неточност, когато са ме предизвикали незаконно, че съм се опитал да отговоря на всичките тези нападки, казвайки, че това не е правилно ", прибавя той.

Запитан дали мисли, че става дума за организирана целенасочена против него политическа офанзива като управленец, кметът дава отговор: " Не мога да кажа дали това стои зад съответния коментар, само че такива има доста. Знаете, в мрежите има тролове. Непрекъснато организират такива офанзиви. Така че не мога да кажа за съответния случай и
настоявам, че е по този начин. Но това се случва редовно. И тази тематика съгласно мен предстои да се разяснява – за обществените мрежи, които се употребяват като политическо средство, като бухалка. В доста акции сме виждали по какъв начин се употребяват тролове, заплаща се на организации, с цел да се занимават напълно с това да очернят политически съперници. В това няма никакви правила. Явно ще е по този начин. Аз съм се борил за това да има нормалност. Затова не
че съм направил някакво закононарушение с това, че съм потърсил правата си. Но пък може би е неточност, че съм го направил като политическа фигура ".

На въпрос " Нападащият ви текст беше прекомерно съответен: „ Крадоха, копаха, ср.ха и си потеглиха. После пак го изберете… “ Имате ли ваш прочит на тази квалифицираща ви имитация? ", градоначалникът дава отговор: " Не, в конкретика не съм се задълбавал. Юристите, които се занимаваха, са го правили. В последна сметка аз не съм правист, с цел да разясня. Но за мен това беше обидно. Пак споделям обаче – оттеглил съм жалбите и за мен тематиката е завършена. Не желая да се занимавам с това ".

За вероятно завеждане на дело против Слави Трифонов, кметът разяснява: " Не, няма да го направя, тъй като виждате каква е вълната, когато човек си търси правото. Не иск
занимавам с това. Имам доста по-важни задания във времето. Затова споделих, че го смятам като неточност, защото не желая да си изгубвам времето с сходни неща. Оставям на хората сами да преценяват за морала на всеки. Пак споделям, аз не съм обидил никого и не съм направил нищо на никого. Затова не се чувствам отговорен. Да, потърсил съм си правата в даден миг. Това съм направил. Оставям хората да преценяват сами и да дадат оценка ".

" Регулациите са едната страна. Но най-важната страна, в която са ме възпитавали мен, това са първите 7 години. Тогава са ме възпитавали, че човек би трябвало да бъде културен и да се отнася с почитание към всички останали, без да накърнява тяхното
достолепие. И това не е належащо законодателството да го регламентира, с цел да го съблюдава всеки. Затова съм призовавал неведнъж за естествени връзки, за повече просвета в политиката, в общуването. И това е мое верую, никой не може да ми го отнеме, че хората би трябвало да бъдат такива. Особено в 21 век, когато нямаме съображение да бъдем арогантни и зли към всички останали. Ние наистина би трябвало да бъдем по-толерантни и по-нормални едни към други в връзките си. Това е моето схващане за нещата ".

" Не желая да го разясня Срлави Трифонов. Оставям на хората да си преценяват. Тук не става въпрос дали някой е прочувствено раним, става дума за един естествен разговор и другарство на културен език, какъвто считам, че би трябвало да имаме. Дали имам чувството усещането за себе си като за сполучлив управленец? Това ще го кажат хората. Не желая да си върша самокритика, тъй като не би било вярно. Мисля, че хората са тези, които оценяват политиците. И те ще дадат мнението си ".

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР