Кметът на Стара Загора Живко Тодоров е едно от главните

...
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров е едно от главните
Коментари Харесай

Кметът на Стара Загора: Условието е новото дружество да придобие Берое без задължения

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров е едно от основните лица, с което са свързани очакванията за спасението на. Ето какво сподели той за бъдещето на заралии пред " Тема Спорт ".
 Берое е коствал на държавната Топлоелектрическа централа над 53 милиона лв. Берое е коствал на държавната Топлоелектрическа централа над 53 милиона лв.
Г-н Тодоров, на Берое очевидно му е писано циклично да минава през сложни моменти?
– Да, по този начин е. Това очевидно е тест за силата на старозагорци и любовта на хората в нашия град към футболния тим. Хубавото е, че Стара Загора има един клуб, Берое е нашият знак и имам вяра, че ще излезем от сложната обстановка.

Колко сложна и тежка е тя и виждате ли светлина в тунела?
– Вече се задейства процедурата по съставяне на новото сдружение, в което ще влезе част от бизнеса в града, Общината, а и най-вероятно част от почитателите. Желанието от наша страна, както и от страна на сегашния притежател на клуба е да се трансферира ръководството. Условието на Дружеството е да поеме контрола без каквито и да е отговорности. Никой не е податлив да заплаща, а и няма тази опция - да дава пари на предходни снабдители и прочие.
 Босът на Берое: Повечето оферти за нови притежатели не ми звучат съществено Босът на Берое: Повечето оферти за нови притежатели не ми звучат съществено
Това включва ли преразглеждане на договорите на играчите?
– Да. Доколкото съм осведомен, към този момент са стартирали сходни договаряния и в идващите дни ще има резултат от тях. Това би трябвало да се случи преди действителната промяна на собствеността, с цел да може сдружението, в качеството на нов притежател, да влезе при ясни условия и изчистени и транспарантни параметри. Тук желая да споделя, че в последните дни се заприказва за огромни суми и доста милиони. Трябва да подчертая, че в последните години тези пари са изразходвани за издръжката на тима, за покриване на потребностите, за заплати на футболисти и за обезпечаване на естествен спортно-технически развой.
 Режат съществено заплатите на чужденците в Берое Режат съществено заплатите на чужденците в Берое
Каква е вашата вяра, обвързвана с Берое?
– Моето предпочитание и фантазия е да спасим клуба, да запазим любовта и гордостта на старозагорци. Проведохме диалог с хората, които са ангажирани сега със спортно-техническата активност, и нашата цел е да изградим тим, който да е сложен за побеждаване. Искаме да превърнем нашия стадион в цитадела. В Стара Загора постоянно е било мъчно за всички и желаеме това да продължи.

Реално ли е такова единодушие сред бизнеса, Общината и почитателите?
– Да, изцяло, когато се работи в името на една обща цел. Смятам, че всички, които ще се ангажират с тази активност, го вършат без користни цели и всички ще работим само и единствено в името на Берое. И тук би трябвало да кажа, че е нужна поддръжката и на страната. Не става въпрос за директна прехрана на даден футболен клуб и съответно на Берое. Говорим, че страната би трябвало да помогне на клубовете в построяването на базите и на инфраструктурата, какъвто добър образец имаме от Западна Европа и даже Унгария. Нека се помогне на ЦСКА, Левски, на всички и даже на Славия, чийто президент в последните дни постоянно разяснява нашия клуб. Има принадлежности и механизми, които да разрешат страната да помогне на футбола. Нека разберем, че в тези моменти ние не би трябвало да се разделяме, а в противен случай.
 Депутат от партията на премиера се яви по екип на Берое и изиска министърът на енергетиката да даде клуба на почитателите за 1 лев Депутат от партията на премиера се яви по екип на Берое и изиска министърът на енергетиката да даде клуба на почитателите за 1 лев
Не е хубаво да се злорадства, когато някой се намира в сложен миг, а да се стремим да му помогнем. Това е в името на целия български футбол. Когато имаме повече на брой мощни тимове, това ще увеличи качеството. Не можем да чакаме, че даден притежател ще извади 10, 20 и 30 милиона за нов стадион, а в това време ще обезпечава и няколко милиона годишно за прехрана на тима и всичко това, без да му се дава опция за каквато и да е възвращаемост.
Именно заради тази причина се надявам да се откри позволение на проблема със стадиона на ЦСКА, по-късно с този на Левски, а и на другите тимове. Вижте какво направиха в Арсенал. Построиха си нов стадион, само че имат опция там да създадат офиси, магазини, атракции, които разрешават на вложителя да върне вложението си. Как у нас чакаме даден предприемач да влага в стадион, който няма да му носи доходи? Ето тук е ролята на страната.
 Венци: А в случай че всички излезем с последно предпочитание? На Венци: А в случай че всички излезем с последно предпочитание? На "Герена " да обтегнат 2000 чадъра като козирка
Какво е бъдещето на Мартин Камбуров?
– Надявам се да продължи да носи зелената фланелка. Това е желанието на всички хора в града. Той се трансформира в знак на Берое и може да помогне в този сложен миг.
 Петър Колев отхвърля да напусне Берое, желае обезщетение от клуба Петър Колев отхвърля да напусне Берое, желае обезщетение от клуба
А Петър Колев? Появиха се информации, че е отказвал да приключи контракта си и е упорствал да получи сериозна сума като отплата?
– Доколкото съм осведомен, сега текат договаряния с Петър Колев. Той е бероец и имам вяра, че ще прояви схващане и ще влезе в ситуацията.
 Берое договаря с турски клуб за две от звездите си Берое договаря с турски клуб за две от звездите си 12 яну | 16:02  Режат съществено заплатите на чужденците в Берое Режат съществено заплатите на чужденците в Берое 12 яну | 11:46  Петър Колев отхвърля да напусне Берое, желае обезщетение от клуба Петър Колев отхвърля да напусне Берое, желае обезщетение от клуба 11 яну | 16:18  Берое стартира подготовка с 14 футболисти Берое стартира подготовка с 14 футболисти 10 яну | 17:10  Фенове на Берое не разрешиха на Петър Колев да води отбора Фенове на Берое не разрешиха на Петър Колев да води отбора 10 яну | 15:42  Босът на Берое: Повечето оферти за нови притежатели не ми звучат съществено Босът на Берое: Повечето оферти за нови притежатели не ми звучат съществено 10 яну | 14:52  Петър Колев отхвърля да разтрогне контракта си с Берое? Петър Колев отхвърля да разтрогне контракта си с Берое? 9 яну | 16:34  Босът на Берое: Повечето оферти за нови притежатели не ми звучат съществено Босът на Берое: Повечето оферти за нови притежатели не ми звучат съществено 10 яну | 15:35  Депутат с фланелка на Берое в пленарна зала желае почитатели и ветерани да ръководят клуба Депутат с фланелка на Берое в пленарна зала желае почитатели и ветерани да ръководят клуба 7 яну | 14:36  Хиляди почитатели на Берое чакаха министъра на енергетиката в Стара Загора, само че той не пристигна Хиляди почитатели на Берое чакаха министъра на енергетиката в Стара Загора, само че той не пристигна 28 дек | 17:00 Още от БГ Футбол  Валери Божинов: Надявам се Левски да се класира в Европа Валери Божинов: Надявам се Левски да се класира в Европа 12 яну | 20:15 421 0  Отбор от Казахстан следи обстановката с халф на ЦСКА - София Отбор от Казахстан следи обстановката с халф на ЦСКА - София 12 яну | 19:57 1050 0  Наско Сираков отговори на спортния министър за козирката на Наско Сираков отговори на спортния министър за козирката на "Герена " 12 яну | 19:07 14265 120  ЦСКА - София одобри дъга като добра прокоба, подготовката на ЦСКА - София одобри дъга като добра прокоба, подготовката на "червените " върви по проект 12 яну | 18:56 1041 4  Георги Мечечиев поведе Гигант (Съединение) Георги Мечечиев поведе Гигант (Съединение) 12 яну | 18:44 1246 3 Виж всички Водещи Новини  Съставите на Барселона и Реал Мадрид, Феран Торес е титуляр Съставите на Барселона и Реал Мадрид, Феран Торес е титуляр 12 яну | 20:09 4876 14  Наско Сираков отговори на спортния министър за козирката на Наско Сираков отговори на спортния министър за козирката на "Герена " 12 яну | 19:07 14265 120  Лудогорец уреди национал на Словения Лудогорец уреди национал на Словения 12 яну | 13:54 20152 52  "Армията " може да се построи като стадиона в Шчечин, счита столичен проектант 12 яну | 12:55 26065 137  Димитър Бербатов: Конгресът на 18 март ще бъде избирателен! Димитър Бербатов: Конгресът на 18 март ще бъде избирателен! 12 яну | 15:09 7966 16 Класиране Програма

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР