Кметът на Сопот е начислявал Деян Дойнов е начислявал нерегламентирано

...
Кметът на Сопот е начислявал Деян Дойнов е начислявал нерегламентирано
Коментари Харесай

Кметът на Сопот обложил земеделска земя и прогонил инвеститор, според ГЕРБ

Кметът на Сопот е начислявал Деян Дойнов е начислявал нерегламентирано налог " земеделска земя " и налог " боклук " на задграничен вложител и по този начин го е прогонил от България. Това сподели депутатът от ГЕРБ Александър Иванов. Миналата седмица от Иванов и някогашният народен представител Антон Тодоров също извадиха данни за злоупотреби на Дойнов и администрацията му.

" След това при нас дойде и сигнал от един частен вложител, пропъден от административния произвол. Става дума за компания " Шато вале де роз ЕООД ", която е била притежател на 73 дка земеделска земя. Собствениците желаят да развиват бизнес с лозови масиви, да има продукция, да има работа за локалното население, да има добавена стойност за българската стопанска система. И какво прави екипът на кмета Деян Дойнов от Българска социалистическа партия – начислява налог върху земеделска земя ", сподели още Иванов и добави, че това е безусловно нерегламентирано и без никаква правна и финансова логичност. Освен данъкът от 24 хиляди лв. към частен вложител на лозовите масиви е начислен и налог боклук. Иванов и Тодоров демонстрираха отговор от Кадастъра от който се схваща, че въпросната земя към момента е със статут " земеделска ".

" В следствие дори, стараейки се да събере тези такси, Общината завежда иск към частен правосъден реализатор, който постанова запор на имуществото и на земеделската земя, която в следствие е разпродадена ", съгласно Иванов.

Антон Тодоров в типичния си жанр, зададе въпроси дали заместител кмета дали зам.-кметът на Сопот Николай Новаков има десетки престъпни регистрации за измами, безчинство, кражни на МПС и така нататък " Разбрахме, че административния произвол в ръководената от Българска социалистическа партия Община Сопот от кмета Дойнов и неговия заместник-кмет Новаков доближава зеещи небеса. Защо употребявам тази мощна дума? Данъчната оценка, която са измислили в общината върху тези земи, е 5634 лева на декар – това е данъчна оценка на лозови масиви, която е 14 пъти и половина по-висока от цената на земеделската земя в региона. Логичният въпрос е за какво вършат това нещо в Община Сопот. Нашият отговор е, че най-вероятно те желаят да основат фиктивна видимост за доходи в общината на документална база, с цел да могат да получават още веднъж и още веднъж заеми ", сподели Тодоров.

Той сподели и документ от зам.-кмета Николай Новаков, който по предписание на кмета си е извадил освидетелстване дали е психологично здрав и в него написа: " Във връзка с Ваша заповед посетих център за психологично здраве в Пловдив и с голямо облекчение, експлицитна наслада и горделивост Ви известявам, че съм психологично здрав, макар екстрасенските си заложби ". Фирмата на Новаков се споделя " Екстрасенс ".

" 34 кмета, 34 гейта ", сподели Тодоров на въпрос дали ще вади още информации за кметове не Българска социалистическа партия.

Кметът Дойнов не подвигна мобилния си телефон, посочен на уеб страницата на общината, с цел да отговори на обвиняванията.

Потърпевшата компания е " Шато Вале Де Роз ", неин шеф е някогашният общински консултант в Пловдив от Национална движение „Симеон Втори" Петър Герджиков, а е благосъстоятелност на записана в Кипър компания САУТ ДИСТИЛЪРС ЛИМИТЕД. Герджиков е в надзорния съвет на " ВИНАРСКА ИЗБА " РОЗОВА ДОЛИНА " " АД, дружно с " ШАТО ВАЛЕ ДЕ РОЗ " и САУТ ДИСТИЛЪРС ЛИМИТЕД. До 2014 година в надзора е бил някогашният заместител министър на туризма Бранимир Ботев. " Розова котловина " е притежател на някогашната царска маза в карловското село Баня.

Община Сопот претендира, че лозята се намират в индустриалната зона на града.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР