Кметът на София Йорданка Фандъкова трябва да каже защо уличена

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова трябва да каже защо уличена
Коментари Харесай

Йорданке, кажи си: Уличена от КПКОНПИ каца в Столична община

Кметът на София Йорданка Фандъкова би трябвало да каже за какво уличена от КПКОНПИ финансистка се гласи за мил пост в Столична община.

Източници на Lupa.bg от регион „ Слатина ” разкриха, че Милена Алексиева, финансов инспектор в общината, вместо да бъде предадена на съд, е освободена с 6 заплати отплата от районния кмет – богаташът от Демократична България Георги Илиев, и сега следва назначението ѝ в огромна Столична община.



Наталия Стоянова губи изборите, само че продължава кариерата си под крилото на Фандъкова

Алексиева стартира кариерата си по времето на някогашния кмет на „ Слатина ” Наталия Стоянова от ГЕРБ, която бе позорно натирена от поста на последните локални избори.

Незнайно по каква причина Стоянова кацна на различен мил пост – през февруари 2020-а кметът Йорданка Фандъкова я назначи за краткотраен шеф на общинското дружество „ Гробищни паркове “.

Драмата със хванатата от КПКОНПИ в фрапантни престъпления Милена Алексиева се разраства с уточнението, че фамозната дама непозволено е в плановете за създаване на детски градини, откъдето получава възнаграждение, което е очеваден спор на ползи, тъй като като общински чиновник няма право да взе участие в тези планове.

Любопитно е по какъв начин Алексиева, в чийто работен компютър специалистите от антикорупционната комисия КПКОНПИ откриват доказателства за съществени финансови нарушавания, продължава своята кариера даже на по-висок пост, пита източникът на Lupa.bg?

Докладът на КПКОНПИ е с ясното умозаключение, че Милена Алексиева би трябвало да бъде уволнена и да ѝ бъде потърсена правосъдна отговорност.



Георги Илиев пуснал Милена Алексиева с 6 заплати отплата...

Вместо това кметът Георги Илиев, най-големият спонсор на „ Демократична България ”, я освобождава от работа със заплати за 6 м., т.е., към 10 бона кеш.

Идеята е финансовата контрольорка да бъде преназначена в Столична община, която сякаш е в колапс, още веднъж във финансов отдел макар напътствията на КПКОНПИ да бъде уволнена и съобщи на правораздаването.

Повтаря се казусът с по-предишния кмет на „ Слатина ” Антоанета Апостолова, която през 2013-а също беше хваната корупция, само че по-късно Фандъкова я приюти като финансов инспектор към СОС.

Къде е правдата? Когато Йорданка Фандъкова се бие в гърдите какъв брой е почтена и честна, само че в същото време назначава единствено корумпирани в Столична община, пита риторично източникът на Lupa.bg?
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР