Кметът на София Йорданка Фандъкова си позволи да изкриви исканията

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова си позволи да изкриви исканията
Коментари Харесай

Фандъкова манипулира - изкриви исканията на младите на протеста

Кметът на София Йорданка Фандъкова си разреши да изкриви настояванията на младежите, които са най-активната част от митинга против ръководството на Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев.
Тя съобщи пред публицисти: “На улицата са доста младежи, които желаят смяна, желаят господство на закона, правдивост, ред”. Хубава би било Фандъкова да се появи най-малко на един митинг, с цел да види с очите си и да чуе с ушите си, че всички хора там преди всичко желаят ОСТАВКАТА на премиера и нейния обичан партиен водач Бойко Борисов. С признанието си, че младите упорстват за господство на закона, кметът косвено удостоверява, че такова “животно” липсва в България.

„ Надявам се уредниците да осъзнаят, че в полза на митинга е неговото спокойно провеждане”, продължава с операцията Фандъкова. Това подстрекателство цели да настрои обществото против недоволните от ръководството хора. Протестиращите потвърдиха за 42 дни, че митингите протичат спокойно и без произшествия, даже когато на място няма полиция. Случаят на кръстовището пред Румънското посолство е единственият, при който имаше напрежение и нямаше “кьораво” ченге. Странно е по какъв начин Фандъкова изборно пропусна да спомене момента, когато протестиращи застанаха като жив щит пред служителите на реда оградили Министерски съвет, с цел да ги предпазят от провокатори. Явно кметицата помни единствено това, което е преференциално на нея и шефа й. Думичка не сподели и за провокаторите, изпратени на Орлов мост, коитот в следствие се оказаха почитатели на ГЕРБ, които и преди са имали публични прояви в отбрана на партията.

Прави усещане, че с изявлението си градоначалникът на София опитва да сложи разграничителна линия в редиците на протеситращите, като изяснява, че уредниците на митинга не съблюдават закона, а младите пък желали тъкмо това. Фандъкова не показва кого счита за уредник и кого за извършител. “Това не може да бъде представителството на тези прелестни младежи, които чакат тази промяна”, добавя почтено тя с обичайния си звук на детска учителка.

И за похлупак Йорданка Фандъкова пророкува, че митингите ще приключат до 15 септември. Така тя евентуално загатва, че ще бъдат подхванати ограничения против блокадите, построени на три основни кръстовища в столицата. Този вид от дълго време е разискван и се има поради от хората, които непрекъснато са при палатките на блокадите. Добре е кметицата да знае, че тези хора чакат да им се случат най-лошите вероятни неща и това не ги плаши.

Забележете по какъв начин кмет може да се прави и на ощипана мома - запитана дали поддържа това полицията да не охранява митингите, до момента в който не бъдат декларирани в общината, Фандъкова почтено изяснява, че " не разяснява тактики и тактики на полицията ".

Един съвет към госпожа Фандъкова - дано да попита екипа си от скъпо платени адвокати какво значи " гражданско непокорство " и по кое време обществото се вижда насила да отговори с това на ръководещите. Тезите на кметицата за младите протестиращи, които през днешния ден се опита да пробута, са следващата Пунта Мара.

Нека напомним, че по време на скандалния избор на Иван Гешев за основен прокурор софийска община позволи " контра митинг " под прозорците на Висшия правосъден съвет, деклариран от комерсиалното сдружение, притежател на медия. Това опонира на закона и метода за оповестяване на цивилен митинги. Но за това Фандъкова мълчи като двойкаджийка на изпит.

Фрог Нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР