Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на пробива на

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на пробива на
Коментари Харесай

Фандъкова: Очакваме наесен да бъде приключен пробивът на бул. “Филип Кутев“

Кметът на София Йорданка Фандъкова ревизира построяването на пробива на бул. “Филип Кутев “. Това е напълно нов сектор от булеварда от кръстовището с ул. „ Сребърна “ до бул. „ Симеоновско шосе “, съобщи кореспондент на БГНЕС.


“Вече се поставя асфалта. Обектът е на финала. Има още работа по тротоарите, по велоалеите, само че като цяло работата се движи в нужните периоди. Очакваме наесен най-късно до края на октомври да бъде завършен този обект. Това е един от стратегическите обекти. ” Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

“Това е един сектор от третия градски кръг дружно с бул. “Тодор Каблешков ” и целият бул. “Филип Кутев ” да направи връзката сред бул. “България ” и бул. “Симеоновско шосе ” и да продължаваме да извеждаме трафика от центъра, да понижаваме тапите и да подобряваме качеството на въздуха ”, добави тя.

Кметът на София посочи, че това е напълно нов бул.. Според нея профилът му е доста забавен и дава опция за всички както за водачите на коли, по този начин и за велосипедистите. Тя изясни, че там ще има и бус лента, необятни тротоари, ново енергийно дейно осветяване, както и разгласи, че има резервирано трасе за бъдещия трамвай, който да бъде построен като завърши построяването на целия обект.

Фандъкова означи, че булеварда минава се около зоопарка като там има построена ограда. “Изпълнителите на плана поемат уговорката дружно с художниците, които работят в зоопарка да създадат рисунки на животни, с цел да се знае какъв обект е това. ”, разясни тя.

“Това е един от обектите, които заложих като стратегически дружно с метрото и околовръстния път. Това е обект, който трансформира тази част на София съществено. ”, безапелационна е Фандъкова.

Ангел Джоргов, заместник- кмет на Столична община в направление „ Обществено строителство “ посочи, че велоалеите ще бъдат по 1,5 метра и ще бъдат и от двете страни на булеварда. По думите му 10,5 метра ще бъде широчината на пътните платна, а тротоарите ще бъдат 4,5-5 метра. “Ново осветяване, нова канализация, а паралелно с този план се извършват и отливни и дъждовни канали и смесени такива по Симеоновско шосе и Г.М. Димитров. Целия обект към края на октомври ще бъде подготвен ”, сподели той.

“За да можем да приключим целия бул. “Филип Кутев ”, остана южното платно на първия сектор, който изградихме предходната година - там имаше един парцел на СУ “Климент Охридски ”, който остана за придобиване, а към този момент сме на финала. Имаме цялостна подготвеност да стартираме построяването на това платно, и по този метод целият профил на булеварда да бъде изпълнен, от бул. “Черни връх до бул. “Симеоновско шосе ", сподели Фандъкова.

Тя акцентира, че оставя готови големи обекти с обезпечено финансиране на идващия кмет. “Освен това, което сме свършили, оставяме доста неща, които са обезпечени, с цел да продължи развиването на София ”, разяснява кметът на София.

Тя изясни, че във връзка с Паметника на Съветската войска Столична община е свършила своята работа. Според нея няколко палатки и десетина души няма да попречат на преместването на паметника, и акцентира, че отговорностите са доста ясни, и те не би трябвало да се трансферират.

“От на следващия ден стартира ремонта на бул. “Емилиян Станев ”. Започваме от долния завършек на бул. “Тодор Каблешков ” от улиците " Вяра Мутафчиева " и " Вили Казасян ", разгласи зам.-кметът на Столична община в направление „ Обществено строителство “. Той посочи, че в границите на към 5 месеца ремонтните действия там би трябвало да приключат, като е планувано те да се случват на 8 стадия./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР